Stokke® Crusi™

De Stokke® Crusi™ kinderwagen kan tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar gebruikt worden.

De gewichtsgrens voor de reisweig is 9kg. Als algemene richtlijn geldt dat de Stokke® Crusi™ reiswieg gebruikt kan worden totdat het kind alleen overeind kan blijven zitten.

De gewichtsgrens voor de het normale en het duozitje is 15 kg, of totdat het kind een lengte van 95 cm bereikt.

De Stokke® Stokke® Crusi™ kan voorzien worden van een combinatie van reiswieg en duozitje, normaal zitje en duozitje, of een combinatie van ofwel de Stokke® iZiSleep™ ofwel Stokke® iZi Go™ autostoeltjes met het duozitje. Het is niet mogelijk om twee duozitjes op de Stokke® Crusi™ te bevestigen.
Autostoel-adapters, zoals die voor de Stokke® Xplory® kinderwagen, zijn niet beschikbaar voor de Stokke® Crusi™. De reden hiervoor is dat de autostoeltjes van de merken die passen op de Stokke® autostoel-adapters tuigjes hebben die aan de achterant niet bedekt zijn.  Dit zou een veiligheidsrisiko kunnen betekenen wanneer een dergelijk autostoeltje samen met het Crusi™ Duo-zitje gebruikt zou worden, omdat het kindje in het onderste zitje dan bij het tuigje zou kunnen. Voor gebruik op de Stokke® Crusi™ zijn de Stokke® iZi Go™ of iziSleep™ autostoeltjes beschikbaar, waarvan de tuigjes achterop bedekt zijn. De veiligheid van het kind is onze belangrijkste prioriteit en soms leidt dit tot beperkingen in compatibiliteit met produkten van andere merken.
De hoes, kap en zonneklep van de Stokke® Crusi™ reiswieg moeten op de hand gewassen worden. De buitenbekleding kan met een vochtige doek afgenomen worden, de binnenbekleding en de matrashoes kunnen in de machine op 40° C. Gewassen worden.
Het zitje van de Stokke® Crusi™ is identiek aan het zitje van de Stokke® Xplory® . Maar de reiswiegen voor de verschillende kinderwagens zijn niet hetzelfde.
De relevante Europese veiligheidsnorm voor kinderwagens, EN 1888, geeft een minimale hoek van 150° tussen bodem en rugleuning voor gebruik met een pasgeboren kindje. Het zitje van de Stokke® Xplory® /Crusi™ voldoet hier niet aan, daarom is het, in de EU, niet aanbevolen voor gebruik onder een leeftijd van 6 maanden. In het VK gelden bijvoorbeeld andere normen en daar is het Stokke® Xplory® /Crusi™ zitje wel geschikt geacht voor gebruik vanaf de geboorte.
Het chassis van de Stokke® Crusi™ gaat samen met alle Stokke® Xplory® - en Crusi™ zitjes, zelfs die van eerdere Stokke® Xplory® modellen. Maar als een zitje van een eerder model Stokke® Xplory® samen met een Stokke® Crusi™ duozitje gebruikt wordt, kan dit alleen als het zitje een serienummer 280000 of hoger heeft.
Nee. Daarvoor in de plaats kan de Crusi™ voorzien worden van een duozitje.