Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe®

Beide autostoeltjes zijn ontworpen voor optimaal comfort en veilgheid. De belangrijkste verschillen zitten in de omvang en gewicht: de Stokke® iZi Go™ is lichter en compacter dan de iZiSleep™. De Stokke® iZi Go™ is verder compatibel met alle Stokke® kinderwagens, terwijl de iZiSleep™ niet gebruikt kan worden op de Stokke® Scoot. De iZiSleep™, daarentegen, heeft een unieke, verstelbare rugleuning voor gebruik buiten de auto, wat het kind meer comfort biedt en de mogelijkheid langer in het autostoeltje te blijven zitten an normale autostoeltjes. De UV-beschermingsfactor van de iZiSleep™ kap is 50, die van de Stokke® iZi Go™ 15. Verder zijn de kleuropties verschillend. Het zitgedeelte van de iZiSleep™ is in een enkele kleur, Dark Navy, wbeschikbaar, met een kleurkeuze voor de kap die overeen komt met de meeste kleuren in de Stokke® kinderwagen-collectie. De Stokke® iZi Go™ is verkrijgbaar in de meeste kleuren van de Stokke® kinderwagen-collectie, maar de kap alleen in grijs, een neutrale kleur.
De Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® is goedgekeurd volgens de internationale standaard voor kinderzitjes ECE R44.04. (de meest recente veiligheidsnorm voor autostoeltjes van de Verenigde Naties).
Met verpakking heeft de Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® autostoel een gewicht van 7.9 kg en afmetingen van 74 x 35 x 46 cm.

De afmetingen van het product zelf zijn als volgt:

Leunstand: 73x34x46 cm
Draagstand: 68x66x46 cm
Autostand: 70x60x46 cm
Het Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® autostoeltje past in bijna alle automerken en -modellen, zolang als deze maar beschikken over een 3-punts veiligheidsgordel (""1 riem rond de middel en 1 langs de borst""). Om er absoluut zeker van te zijn dat het zitje in uw auto past is het altijd aan te raden de auto mee te nemen wanneer u een autostoeltje aankoopt, om deze voor aankoop te testen.

Het is tegenwoordig gangbaar om voor autostoeltjes een zgn. Isofix Base te gebruiken, een stationair frame dat het gemakkelijker maakt het stoeltje in de auto te installeren. Om het installeren van het Stokke® iZi Sleep™ autostoeltje te vergemakkelijken is er een speciale Stokke® iZi Sleep™ Isofix Base verkrijgbaar bij uw Stokke-dealer. We raden u aan voor aankoop te controleren of de Isofix Base compatibel is met uw merk en model auto.

Ook zonder Isofix Base is het Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® autostoeltje veilig te gebruiken. De iZi Sleep™ heeft een unieke vormgeving die het in staat stelt om zowel de beneden- als bovengordel volledig te benutten en is daarom uitermate stabiel en veilig.

Volg de onderstaande link voor meer informatie over de Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe®:

http://www.stokke.com/global/car-seats/stokke-izi-sleep/3810.html
Experts bevelen aan dat een pasgeboren kindje niet langer dan 30 minuten in een autostoeltje gehouden wordt gedurende de eerste 3 tot 4 maanden, aangezien de gekantelde positie de ontwikkeling van de wervelkolom en de ademhaling van het kind kan beinvloeden.

Het Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® autostoeltje heeft als uniek voordeel de instelbare rugleuning, waarbij de horizontale positie bedoeld is voor gebruik buiten de auto. Dit betekent dat de Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe®™ tot op zekere hoogte als reiswieg gebruikt kan worden, voor ongeveer een uur aan een stuk. Na ongeveer 4 maanden zal uw baby langer achtereen overeind kunnen zitten en kan de tijd in het zitje langzaam opgevoerd worden.

In het algemeen raden wij aan tijdens langere autoritten altijd regelmatig korte pauzes te nemen en uw kindje dan uit het stoeltje te halen om even van positie te kunnen wisselen en, voor zover het verkeer op de weg het toelaat, altijd een oogje te houden op uw kindje wanneer het in een autostoeltje zit.
De Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® is zwaarder dan het gemiddelde autostoeltje, maar hier zijn goede redenen voor. Ten eerste is de Stokke® iZi Sleep™ ontworpen om aan de strengste internationale veiligheidsnormen te voldoen en betekent de extra robuustheid van het produkt optimale bescherming en veiligheid wanneer u met uw kindje aan het verkeer deelneemt. Ten tweede heeft de Stokke® iZi Sleep™ als unieke eigenschap een verstelbare rugleuning, waardoor u voor uw kindje altijd de meest comfortabele houding kunt kiezen bij gebruik buiten de auto. Het hiervoor benodigde mechanisme voegt ook iets aan het totaalgewicht toe.

Vele van onze klanten prijzen de Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® voor zijn stevigheid, zijn solide plaatsing achter de gordels en de unieke instelbare rugleuning. Daarbij komt dat de Stokke® iZi Sleep™ speciaal is aangepast om op het onderstel van een Stokke® Xplory® kinderwagen geplaatst te worden, zodat de Xplory® het grootste deel van de tijd het gewicht kan dragen en niet uzelf.
The Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® car seat in fact comes with 4 booklets, three packed separately and a fourth one, containing information in English, in the rear pocket on the seat itself. Should this not be the case, you can download a copy via the following link:

http://www.stokke.com/~/media/50B23B6DEE1A4D98AAADF05C676B7141.ashx
In principe adviseren wij tegen het gebruik van tweede-hands autostoeltjes omdat men niet zeker kan zijn of deze wel de bescherming kunnen bieden die uw kindje nodig heeft in het geval van een ongeluk. Koop nooit een tweede-hands autostoeltje als u niet precies weet wat er voordien met het stoeltje gebeurd is. Een autostoeltje dat versleten is of dat al tijdens een ongeluk in gebruik is geweest zal geen optimale bescherming bieden in het geval van een toekomstig ongeluk. Daarnaast stelt de meest recente veiligheidsnorm voor autostoeltjes, ECE R44.04, strengere eisen dan voorgaande normen. Een autostoelje moet voldoen aan de meest recente versie van relevante veilgiheidsnormen om uw kindje optimale bescherming te bieden. Controleer dat het stoeltje een stempel van certificering heeft, dat de gebruiksaanwijzing meegeleverd is en dat geen enkel onderdeel beschadigd is. Een autostoelje mag nooit langer dan 5 jaar in totaal gebruikt worden. Stel de veiligheid van uw kind altijd voorop.
De Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® autostoel past op alle modellen van de Stokke® Xplory® kinderwagen. Houdt u er rekening mee dat de Stokke® iZi Sleep™ by Besafe® gebruikt kan worden met de Xplory vanaf serienummer 24770 en hoger.
Wanneer het kind zwaarder dan 13 kg is of wanneer het hoofdje over de rand van het stoeltje reikt, dan mag de Stokke® iZi Sleep™ by BeSafe® niet meer gebruikt worden en is het kind toe aan een groter formaat.