Ergonomie en advies bij het gebruik van de Stokke® MyCarrier

Onze filosofie is dat we altijd doen wat in het beste belang is van het kind. We begrijpen dat het belangrijk is voor ouders om de zekerheid te hebben dat de producten die ze gebruiken, veilig en comfortabel zijn voor hun kinderen. Stokke® MyCarrier is ontwikkeld in samenwerking met medische deskundigen, zodat we er zeker van zijn dat de draagzak de juiste ergonomie en ondersteuning biedt en dat je kindje altijd op de best mogelijke manier wordt gedragen.

Stokke® MyCarrier is erkend door The International Hip Dysplasia Institute (IHDI) als een "hip-healthy" product. De IHDI erkent dat Stokke producten heeft ontwikkeld die rekening houden met het belang van een gezonde heup ontwikkeling voor baby’s. Dit is erg belangrijk bij de eerste fase van de heup ontwikkeling tijdens de eerste maanden na de geboorte. De IHDI erkent dat de specifieke producten die 'hip-healthy" zijn, helpen bij de educatie van het publiek. Je kunt hieronder meer lezen over het advies van de medische deskundigen over onze draagzakken.

MyC_ExpertAdvice_IHDI

 

Dr. Sebastian Müller

Senior Consultant en afdelingshoofd van Pediatrische orthopedie en voetchirurgie in het Universiteitsziekenhuis in Heidelberg.

MyC_ExpertAdvice_Muller

Dr. Müller behandelt vooral heupdysplasie en klompvoeten, dit zijn de meest voorkomende problemen in zijn vakgebied. 
Hij behandelt al 16 jaar als chirurg kinderen, vaak al vanaf de geboorte. Hij werkzaam in de kindergeneeskunde sinds 2004. Ieder jaar behandelt het Universiteitsziekenhuis in Heidelberg ongeveer 4000 kinderen.

 

"Als je op zoek bent naar een draagzak met veel comfort voor de baby en voor de ouder en die ook een optimale ergonomie voor de baby biedt, dan is Stokke® MyCarrier is een goede keuze. "

 

 

Sommige mensen denken dat het gebruik van een draagzak kan bijdragen aan heupdysplasie. Wat is uw ervaring?

"Als je de juiste 'happy hips' positie gebruikt, dan is mijn ervaring dat dit geen invloed heeft. Stokke® MyCarrier heeft een 'happy hips' positie, deze gezonde houding heeft geen invloed op heupdysplasie. In feite, als je baby in de juiste positie zit en naar jou kijkt, dan lijkt dit sterk op de houding die we aanraden voor de behandeling van een dergelijke aandoening."

Welk advies geeft u aan ouders bij het kiezen van een draagzak?

"Ouders zouden moeten letten op veiligheid en comfort. Wees er zeker van dat de draagzak een veilige 'happy hips' positie heeft en dat je baby zich comfortabel voelt tijdens het dragen. Zodra je een veilige draagzak hebt gekozen, zorg dan dat je goed op de hoogte bent van het juiste gebruik en de optimale ondersteuning van de baby. Het dragen moet comfortabel zijn voor ouder en kind.”

 

Vibeke Smith Aulie

Kinderfysiotherapeut

MyC_ExpertAdvice_Aulie

Stokke® MyCarrier is ontworpen om je kindje op de best mogelijke manier te dragen. De draagzak biedt een goede ondersteuning van de rug en nek. Bovendien zorgt het ontwerp voor een optimale positie van de heupen en steun onder de bovenbenen zodat de heupen de juiste spreid-hurkhouding aannemen.

De bovenbenen worden opgetild in een hoek van 80-100° (oprichting) en naar buiten gedraaid in een hoek van 40-60° (abductie). De baby wordt gedragen in een bolle positie met de benen naar buiten en omhoog gedraaid, de heupkop is dan correct gepositioneerd in de heupkom. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het heupgewricht van zuigelingen.

Als de pasgeboren baby naar de ouder kijkt tijdens het dragen, dan is er een goed interactie tussen de ouder en de baby. In deze positie worden de rug en de heupen van het kind optimaal ondersteund. Ook het hoofd krijgt zo goede ondersteuning.

 

"Baby’s ervaren het intieme contact met de ouders als zeer prettig wanneer ze in de Stokke® MyCarrier gedragen worden."

 

 

 

Het komt voor dat baby’s ongemerkt heupdysplasie (een aangeboren heupafwijking) hebben. Het is daarom belangrijk dat pasgeboren baby’s in de draagzak de juiste spreid-hurkhouding hebben. In culturen waar moeders hun kinderen op hun heup en rug dragen, komt heupdysplasie minder vaak voor.

 

April 2016