Onze geschiedenis

Van meubels in huis naar producten die ontworpen zijn om de nabijheid van je kindje te koesteren.

Onze lange geschiedenis van design en innovatie begint al 80 jaar geleden. Dit gaat nog steeds onverminderd door. De kernwaarden van Stokke zijn diep geworteld in het Scandinavische erfgoed. Evenals onze toewijding van vakmanschap en kwaliteit. Onze bekroonde collectie wordt wereldwijd erkend vanwege de superieure oplossingen voor kinderen. Al meer dan 80 jaar combineren we onze liefde voor design met de nieuwste technologie. We maken mooie producten die bedoeld zijn om jou en je baby dichterbij elkaar te brengen... altijd.

   

 

1932
Het begin

Our-history_1932.jpg

Our-history_1932_StokkeFamily.jpg

Stokke is opgericht door Georg Stokke. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardig lounge meubilair in de Sunmøre Alpen in Noorwegen. Het familiebedrijf start met de traditie van vakmanschap en kwaliteit. De drie generaties van de familie Stokke zorgen dat het Scandinavische design terecht komt bij families wereldwijd.

Stokke is één van de eerste bedrijven in Scandinavië die vrouwelijke meubelmakers in dienst heeft en een eigen ontwerpteam. De eerste ontwerpen van Stokke zijn inmiddels collector items voor Scandinavische verzamelaars van vintage meubelen.

 

1950/1960
Tijd voor groei

Our-history_1950_historic

Our-history_1950_Swing-star

Halverwege de vorige eeuw maakt het bedrijf Stokke een enorme groei door. Ze gaan werken met retailers in Noorwegen en in het buitenland. Tijdens deze periode begint Stokke met het produceren van innovatieve meubelen voor de moderne woonkamer; zoals de revolutionaire Swing Star in 1955. Deze unieke stoel heeft een verstelbare rugleuning en kan 360 graden draaien. Een nieuwe vorm van comfort voor de consument. Het wordt al snel een goed verkopend product. De weg komt vrij voor meer innovatie.

 

1972
Een nieuw tijdperk

Our-history_1972_peter.jpg

Our-history_1972_modernFamily.jpg

In 1972 begint van een nieuw tijdperk voor Stokke met een compleet nieuwe focus. Dit jaar lanceert Stokke het eerste product voor kinderen; de ingenieuze Tripp Trapp® stoel, gemaakt door de Noorse ontwerper Peter Opsvik. Deze iconische kinderstoel heeft een compleet nieuwe eigenschap; het is voor kinderen een persoonlijk ergonomische stoel die meegroeit. Dit maakt het mogelijk voor kinderen om mee te doen aan tafel en dat zorgt voor een goede interactie en binding met de ouders. Een tijdloos design. Door de kwaliteit en duurzaamheid van de stoel zijn er wereldwijd 10 miljoen exemplaren verkocht. De Tripp Trapp® is nog net zo actueel en innovatief als 40 jaar geleden.

 

1999
Een nieuwe vorm in de babykamer

Our-history_1999_oval.jpg

Our-history_1999_insetting.jpg

Stokke introduceert Stokke® Sleepi om de kindercollectie uit te breiden De ovale ledikant is anders dan de rechthoekige kinderbedjes die toen verkrijgbaar waren. Stokke® Sleepi is een zacht warm nestje. Deze ronde vorm is ook verstelbaar in lengte, zodat het bedje meegroeit met het kindje. Het is nog steeds een intelligent en duurzaam concept, gemaakt van beukenhout voor stevigheid en kwaliteit. Stokke® Sleepi is het toonbeeld van elegant Scandinavisch design en favoriet bij jonge ouders.

 

 

2003
Innovatie van Stokke verandert de industrie van kinderwagens.

Our-history_2003_xploryOriginal.jpg

Our-history_2003_xploryModern.jpg

Stokke brengt een revolutie teweeg met een nieuwe categorie door de lancering van de Stokke® Xplory® kinderwagen. Deze is hoog en het kindje kijkt naar de ouders in plaats van naar voren. Deze Stokke® Xplory® kinderwagen verandert de kijk op kinderwagens voorgoed. Als je de kinderwagen nog niet kent, dan is het even wennen. Maar al snel wordt duidelijk dat de iconische vorm heel functioneel is. De kinderwagen is in hoogte verstelbaar, zodat de baby dichtbij de ouders zit. Onze unieke kinderwagen is als één van de weinige kinderwagens herkenbaar door het silhouet.

 

2006
Stokke richt zich alleen nog op de ontwikkeling van producten voor kinderen.

Our-history_2006.jpg

Tot 2006 produceert Stokke een collectie van stoelen en kantoormeubilair voor volwassenen met de focus op ergonomie en comfort. In 2006 zorgt het succes van Tripp Trapp®, Stokke® Sleepi en Stokke® Xplory® dat Stokke doorgaat met uitsluitend premium design voor kinderen. Het bedrijf worden opgesplitst in twee afzonderlijke bedrijven en Stokke is het bedrijf zoals we het nu kennen. Stokke produceert uitsluitend meubels en producten voor onderweg voor kinderen; zoals kinderstoelen, kinderwagens en babykamers.

 

2016
Een blik op de toekomst

Our-history_2016_circle.jpg

Vandaag de dag heeft Stokke een unieke positie als Scandinavisch bedrijf, dankzij een complete collectie met Scandinavische designproducten. We hebben een wereldwijd distributienetwerk in meer dan 80 landen. Onze focus blijft op de ontwikkeling van prachtige functionele producten voor kinderen.

Alles wat we doen is diepgeworteld in een lange geschiedenis van kwaliteit. We zijn veranderd en gegroeid door de jaren heen, maar één ding blijft hetzelfde; onze ontwerpers zullen nooit het belangrijkste uit het oog verliezen... de band die je opbouwt als gezin en de momenten die je samen deelt.

Overzicht van de gelanceerde producten per jaar.

 

1972 Tripp Trapp®

1999 Stokke® Sleepi ledikant

2001 Stokke® Care commode

2003 Stokke® Xplory®

2012 Stokke® MyCarrier draagzak

2012 Stokke® Scoot kinderwagen

2012 Stokke® Crusi kinderwagen

2013 Stokke® Flexi Bath® babybad

2014 Stokke® Steps kinderstoel collectie

2014 Stokke® Trailz kinderwagen

2015 Stokke® Home kinderkamer collectie

 
     

 

Lees meer over onze filosofie van de ontwerpen Bekijk het laatste nieuws

June 2016