Een nieuw huisje en een nieuwe baby

Tripp Trapp®

Mari Ruus (30) en Tom Rainer Thuv (34) zijn net voor de eerste keer ouders geworden. Ze wonen in een herenhuis in Oslo. Hun dochtertje Astrid is geboren in juni. De Tripp Trapp® is van onschatbare waarde als het stel de dagelijkse dingen doet zoals bijvoorbeeld koken. Astrid zit er gezellig bij in de Newborn Set. 

“Toen Astrid werd geboren voelde het meteen vertrouwd. We zijn acht jaar samen en we kochten dit huis met meer ruimte, dus een baby was al een tijdje een wens” zegt Mari. 

Mari werkt als adjunct-hoofdredacteur voor een Noors modeblad en Tom Rainer is art-director bij een reclamebureau. Ze zijn beide opgegroeid in Bodø, een stad in het noorden van Noorwegen, maar ze wonen sinds de studietijd in Oslo.

IMG_A-modern-classic_TomMari_family-at-table

IMG_A-modern-classic_TomMari_Astrid-zoom

“We ontbijten samen aan tafel, dat is een gezellig moment samen met Astrid.”

IMG_A-modern-classic_TomMari_TT-interior

Minimalistische stijl 

Ze hebben het huis gerenoveerd en opnieuw ingericht, terwijl Mari zwanger was. Ze hebben het grootste deel van het werk zelf gedaan; de woning is nu een heerlijke oase in de grote stad. 

“Tijdens de zwangerschap van Mari kochten we een nieuwe pup” vertelt Tom Rainer, terwijl hij de schattige Franse bulldog Frøken aait.

Tom Rainer is het creatieve brein achter de oplossingen in het huis en deed veel zelf. Het interieur was meestal de verantwoordelijkheid van Mari. 

We houden van een eenvoudig, minimalistisch en klassiek interieur. “Ik hou van de marmeren tafel, die we zelf hebben gemaakt en van de klassieke Oslo lamp van Northern Lighting” legt Mari uit.

De Tripp Trapp® is een design-icoon dat jarenlang meegaat.

IMG_A-modern-classic_TomMari_Oslo-lamp

Een symbool van de kindertijd 

De Tripp Trapp® heeft zijn natuurlijke plaats aan tafel gevonden. Het stel koos voor de zwarte kleur die past bij het interieur, dat voornamelijk bestaat uit zwart-wit en veel groene planten als contrast.

“We zijn allebei opgegroeid met de Tripp Trapp®. Ik herinner me dat de stoel nog lang aan de eettafel stond, terwijl mijn zus en ik er al te groot voor waren. Het was moeilijk voor mijn moeder om hem weg te geven, het stond eigenlijk een symbool voor onze jeugd” zegt Mari.

IMG_A-modern-classic_TomMari_Astri-Mari-connection

“Als ik eten maak, zit Astrid in de Tripp Trapp® naar me te kijken.

Het is heerlijk om met haar te praten en te lachen.”

IMG_A-modern-classic_TomMari_Astrid-Tom-cooking

IMG_A-modern-classic_TomMari_4

Tripp Trapp® - een broodnodige hulp 

Het is de combinatie van verschillende aspecten waardoor de Tripp Trapp® een gemakkelijke keuze was nadat Astrid was geboren. 

De functionaliteit en het ontwerp zijn de beste eigenschappen van de Tripp Trapp®. Ze zit in de Newborn Set aan tafel op dezelfde hoogte als wij, in plaats van op de vloer. We kunnen haar tijdens het eten veel aandacht geven. 

We hebben onze handen vrij en zij is tevreden. “Ik denk niet dat ik zelf zou kunnen ontbijten als we de stoel niet zouden hebben” zegt Mari glimlachend.

Het is overweldigend om moeder te zijn, maar in het begin was het een beetje een schok.

 Het is een fulltime job keer honderd!

IMG_A-modern-classic_TomMari_Mari-everyday-life

March 2016