Sov som en baby
Har du svært ved at lulle dit barn i søvn? Så er du ikke alene. Det er en udfordring, der deles af mange forældre og omsorgspersoner. Den gode nyhed er, at der findes eksperter, herunder American Academy of Pediatrics og Centers for Disease Control and Prevention, der tilbyder søvnrådgivning for at hjælpe dit barn til ro og sikre en god nats søvn.
Det rigtige sovemiljø
Det sikreste sted for din baby at sove er i hans eller hendes eget sovemiljø. Der bør ikke være andet i sengen end en madras, et tætsiddende lagen og barnet. Plysdyr, legetøj til vuggen og uroer skal fjernes, da de kan udgøre en fare om natten.
To guarantee a peaceful sleep for your baby, its bed needs to be empty of any distraction such as toys or any mobiles near by.
Overvej at dele værelse i de første seks måneder af barnets liv, men prøv at undgå at dele seng. Det er fint at give dit barn bryst eller trøste det i din seng, men det anbefales at lægge baby tilbage i sin egen seng bagefter for at sikre, at hun eller han og du selv får en ordentlig nattesøvn, og at barnet vænner sig til sin egen soveplads.
Keep you and your baby in a different room when possible to guarantee both your own place for sleeping.
Barnets sovestilling
Den anbefalede sovestilling til små babyer og nyfødte er at ligge på ryggen. Forældre frygter nogle gange, at barnet kan kvæles, hvis det ligger på ryggen, især hvis det har refluks eller opspyt, men fagfolk er enige om, at selv i disse tilfælde bør barnet lægges til at sove på ryggen. Når først barnet kan rulle rundt af sig selv, behøver du ikke at lægge det tilbage på ryggen.
Sleeping on their backs is the recommended position for newborns and small babies.
Ventilation
Åndbarhed i sengen er nøglen. Når du køber en babymadras, er det vigtigt at vælge en åndbar madras. De fleste af jer har sikkert allerede læst om dem eller hørt om dem. Men hvorfor forholder det sig sådan, og hvad er virkelig vigtigt her?
Kombinationen af luftgennemtrængelige madrasbetræk og ventilationssystemer i madrassens kerne sikrer, at dit barn kan trække vejret frit og ikke sveder i sengen. Luftkanaler og åndbare materialer får luften i madrassen til at cirkulere. CO2, der udåndes af barnet, transporteres væk, og usund varmeakkumulering undgås.
Having an air-permeable mattress covers and ventilation system is key to ensure ensure that your baby can breath freely and avoid sweat in the bed.