Ergonomi og brugsvejledning til Stokke® MyCarrier

Stokkes filosofi er altid at gøre, hvad der er i barnets bedste interesse. Vi ved, at det er vigtigt for forældre at vide, at de produkter, de bruger, er sikre og behagelige for deres børn. Stokke® MyCarrier er udviklet i samarbejde med læger for at sikre, at bæreselen er ergonomisk korrekt og støtter godt, så du kan være sikker på, at dit barn altid bæres på den bedst mulige måde.

Stokke® MyCarrier er godkendt af International Hip Dysplasia Institute (IHDI) som sund for barnets hofter. IHDI anderkender, at Stokke udvikler produkter, der tager højde for betydningen af en ​​sund hofteudvikling i barndommen. Dette er især vigtigt i de tidlige stadier af hofteudviklingen i månederne efter fødslen. IHDI godkender specifikke produkter som sunde for hofterne for at oplyse offentligheden. Du kan læse mere om hvad lægerne mener om vores bæreseler nedenfor.

MyC_ExpertAdvice_IHDI

 

Dr. Sebastian Müller

Seniorkonsulent, leder af pædiatrisk ortopædi og fodkirurgi ved universitetshospitalet i Heidelberg.

MyC_ExpertAdvice_Muller

Dr. Müller behandler primært hoftedysplasi og klumpfod, der er de mest almindelige problemer inden for hans felt. 
Han har arbejdet som kirurg i 16 år med børn og nyfødte, og han har arbejdet inden for pædiatri siden 2004. Universitetshospitalet i Heidelberg behandler årligt omkring 4.000 børn.

 

"Hvis man ønsker en bæresele, der er behagelig for både baby og voksen, og samtidig har optimale ergonomiske udformninger, er Stokke® MyCarrier et perfekt valg."

 

 

Nogle mener, at brug af bæresele kan give hofteledsdysplasi. Hvad er din erfaring?

"Når hoftestillingen er korrekt, er det min erfaring, at bæreselen ikke giver hofteledsdysplasi. Stokke® MyCarrier giver en sund hoftestilling, der ikke medfører hofteledsdysplasi. Når barnets ansigt vender indad i en korrekt vinkel, minder stillingen meget om den, der anbefales til behandling af tilstanden."

Hvilket råd, som læge, ville du give forældre, når de skal vælge en bæresele?

"Forældre bør overveje sikkerhed og komfort. Man bør kontrollere, at bæreselen giver en sund hoftestilling, og forældrene skal selv føle sig trygge ved at bruge bæreselen. Når man har valgt en sikker bæresele, skal man vide, hvordan man anvender den og hvordan barnet støttes korrekt, så det er behageligt for både barn og voksen."

 

Vibeke Smith Aulie

Pædiatrisk fysioterapeut

MyC_ExpertAdvice_Aulie

Vibeke Smith Aulie, som er pædiatrisk fysioterapeut, har specialiseret sig i fysioterapi for børn. Hun har 25 års erfaring i at hjælpe for tidligt fødte  og mindre børn.

Stokke® MyCarrier er designet til at sikre, at dit barn bæres på den bedst mulige måde. Bæreselen giver god støtte til ryg og nakke. Designet sikrer også en optimal hoftestilling med støtte under lårene, så hofterne får en "naturlig stilling".

Lårene hæves og bøjes i en vinkel på 80-100 ° (fleksion) og vender udad i en vinkel på 40-60 ° (abduktion). Når barnet bæres med benene ud til siden (fleksion/abduktion) er hoften korrekt placeret i hofteskålen, hvilket er rigtig godt for udviklingen af ​​hofteleddet i barnets første år.

Som nyfødt sidder barnet i indadvendt stilling, så der er god kontakt mellem forælder og baby. Denne stilling giver optimal støtte til barnets ryg og hofter. Barnets hoved får også god støtte i denne stilling.

 

"Babyer elsker den tætte kontakt de har med deres forældre, når de sidder i Stokke® MyCarrier."

 

 

Når barnet selv kan holde sit hoved, er det sikkert at bære det med ansigtet vendt udad. Hos de fleste babyer sker det, når de er godt fire måneder gamle. Barnets hofter er mere udviklede fra 6 måneders alderen, så babyer uden hofteproblemer kan sidde med benene mere samlet. I denne stilling giver MyCarrier også god støtte under numsen, og hofterne er stadig bøjede og åbne.

Nogle babyer kan have udiagnosticeret hoftedysplasi (medfødt hofteluxation). Når bæreselen bruges til nyfødte er det derfor vigtigt, at barnets hofter har en naturlig stilling". I kulturer, hvor mødre bærer deres børn på hofter og ryg, er der færre tilfælde af hoftedysplasi.

 

April 2016