1932 - Het begin

Stokke werd opgericht door Georg Stokke. Het bedrijf in de Sunmøre Alpen in Noorwegen specialiseert zich in het ontwerpen en produceren van hoogwaardig meubilair. In 1932 begon een traditie van vakmanschap en kwaliteit, die inmiddels drie generaties voortduurt. Stokke was één van de eerste bedrijven in Scandinavië die vrouwelijke meubelmakers in dienst nam en een eigen ontwerpteam samenstelde. De eerste ontwerpen van Stokke zijn inmiddels kostbare collector's items voor verzamelaars van vintage meubelen. 

De geschiedenis van Stokke - het begin

Vijftiger en zestiger jaren - Tijd om verder te kijken 

Halverwege de vorige eeuw maakte de onderneming een enorme groei door. Men ging werken met retailers in Noorwegen en in het buitenland. In deze periode begon Stokke met het maken van innovatieve meubelen voor de eigentijdse woonkamer, zoals de revolutionaire Swing Star in 1965. Deze unieke stoel had een verstelbare rugleuning en kon 360 graden draaien. Een nieuwe vorm van comfort voor de consument. Het werd al snel een succesvol product. Het bleek de aanzet voor nog meer innovatie. 

360° draaistoel


Onze bekroonde collectie wordt wereldwijd erkend vanwege de superieure oplossingen voor kinderen.

Al decennia lang koppelen we onze passie voor Scandinavisch design aan de creativiteit om het alledaagse links te laten liggen. Daardoor maken we prachtige producten die de onderlinge band in een gezin versterken.


1972 - Een nieuw tijdperk 

In 1972 begon een nieuw tijdperk voor Stokke, met een compleet nieuwe focus. In dat jaar introduceerde Stokke haar eerste product speciaal voor kinderen: de ingenieuze Tripp Trapp® stoel, ontwikkeld door de Noorse ontwerper Peter Opsvik. De iconische kinderstoel was revolutionair: kinderen hadden voortaan een ergonomische stoel die met hen meegroeide. 

Tripp Trapp-ontwerp

Met de Tripp Trapp stoel kunnen kinderen meedoen aan tafel, en dat zorgt voor een goede interactie en binding met hun ouders. Dankzij het tijdloze design, de hoge kwaliteit en de duurzaamheid van de stoel werden er wereldwijd ruim 12 miljoen exemplaren van verkocht. De Tripp Trapp® is nog net zo actueel en innovatief als 40 jaar geleden. 

Moeder met lachend kind

1999 - Een nieuwe vorm in de babykamer 

Stokke introduceerde Stokke ® Sleepi™ als uitbreiding op de kindercollectie. Het ovale ledikant was anders dan de rechthoekige kinderbedjes die tot die tijd de dienst uitmaakten. Nog steeds is de Stokke® Sleepi™ een zacht, warm nestje. De ronde vorm is verstelbaar, zodat het bedje als het ware meegroeit. Ook vandaag de dag is het een intelligent en duurzaam concept, gemaakt van beukenhout voor stevigheid en kwaliteit. Stokke ® Sleepi™ blijft het toonbeeld van elegant Scandinavisch design en is nog steeds favoriet bij veel jonge ouders. 

Baby in een Stokke Sleepi bed

2003 - Innovatie die letterlijk voor een ommekeer zorgt op het gebied van kinderwagens 

Met de lancering van de Xplory ® kinderwagen brengt Stokke® een revolutie teweeg. Hij is niet alleen hoger, maar vooral ook innovatief: het kindje kijkt nu naar de ouders in plaats van naar voren. De Stokke® Xplory® veranderde de kijk op kinderwagens voorgoed. De unieke verstelbaarheid in hoogte brengt je baby dichterbij jou. Elke wandeling is een mooie kans om jullie band te verstevigen en samen van alles te ontdekken.

Stokke Explory-ontwerp

2006 - Stokke richt zich alleen nog op producten voor kinderen

Tot 2006 produceert Stokke een collectie van stoelen en kantoormeubilair voor volwassenen met de focus op ergonomie en comfort. Dankzij het succes van Tripp Trapp®, Stokke® Sleepi™ en Stokke® Xplory® besloot het bedrijf in 2006 om voortaan uitsluitend nog premium design voor kinderen te maken.