Belangrijke informatie over ergonomie en gebruik

Klantenservice

  Ontdek meer over de
  Tripp Trapp® kinderstoel
  van Stokke®


  Tripp Trapp® - De stoel die met je kindje meegroeit.™

   

  Introductie

  Deze korte presentatie is een reminder over de veiligheid. Het helpt jou en je kindje om te genieten van de Tripp Trapp® stoel, vanaf de geboorte tot volwassenheid.

  De Tripp Trapp® stoel is geen gewone kinderstoel – het is een innovatief en verstelbaar concept dat comfort, veiligheid en ergonomie biedt.   De instellingen van de Tripp Trapp® stoel

  Voor het comfort en een goede bloedsomloop van je kindje, stel je de zitdiepte van de stoel (1) op de volgende manier in: tussen de knieholte en de voorkant van de stoel zit 2 tot 3 vingers ruimte. Voor het instellen van de voetsteun, moeten de knieën van je kindje een hoek hebben van 90 graden (2).

  Omdat de voetsteun de vloer nabootst (2), kan je kindje comfortabel van zithouding veranderen en in balans blijven. Bij elke ontwikkelingsfase zijn er drie belangrijke punten waar je rekening mee houdt: de rug, de bovenbenen en de onderbenen van je kindje. Als de stoel goed is ingesteld, worden ze volledig ondersteund. Voor een optimale ergonomie is de dubbele gebogen rugleuning (3) belangrijk voor een natuurlijke ondersteuning van de rug. De ontwikkeling van de ruggengraat van je kindje wordt niet belast.  Met de Tripp Trapp® stoel aan tafel

  De zithoogte maakt een comfortabel bereik mogelijk, zoals met een normale tafelhoogte (4).
  Ongeveer 72 tot 76 cm met een hoek van 90 graden van de ellebogen (5).  De interactie van je gezin aan tafele

  Met de Tripp Trapp stoel kan je kindje aan tafel zitten. Het allerbelangrijkste tijdens de maaltijden, is de verbinding en sociale ontwikkeling. Voor je kindje is het belangrijk dat het binnen je bereik is en laat je kindje nooit zonder toezicht achter.  Bekijk de Stokke® accessoires voor je Tripp Trapp® stoel

  Voor de veiligheid van je kindje, is het belangrijk om alleen Stokke® accessoires voor je Tripp Trapp® stoel te gebruiken. Accessoires die niet zijn geproduceerd door Stokke® zijn niet getest en gekeurd op veiligheid.

  De Tripp Trapp® Newborn Set kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden. Rond een half jaar gaat een kindje zelfstandig zitten.

  Als je kindje zelfstandig op de grond gaat zitten, dan kun je de Tripp Trapp® stoel gaan gebruiken met de Baby Set.

  Voor extra veiligheid, hebben we de Stokke® Harness ontwikkeld, om samen te gebruiken met de Baby Set op de Tripp Trapp® stoel. Ons veiligheidstuigje heeft vijf punten en is verstelbaar. Daardoor is je kindje veilig, maar ook comfortabel vanwege de voldoende bewegingsvrijheid. Omdat je kindje groeit is het belangrijk om het Stokke® Harness steeds te verstellen.

  Let op: Laat je kind nooit zonder toezicht achter.  Gebruik de Tripp Trapp® stoel op een veilige manier

  De bijgeleverde verlengde glijders zijn makkelijk te monteren en moeten altijd worden gebruikt in combinatie met de Tripp Trapp® Newborn Set en de Baby Set.

  Als je de Tripp Trapp® stoel, stoel gebruikt, zorg dan altijd voor een een stabiele, horizontale ondergrond, zodat de stoel naar achteren kan schuiven. De verlengde glijders vergemakkelijken glijden in plaats van kantelen.

  Een tapijt, vloerkleed of een ongelijke vloer is geen geschikte ondergrond, om de Tripp Trapp® kinderstoel veilig aan de tafel te gebruiken. Het kan verhinderen dat de stoel naar achteren schuift.

  De Tripp Trapp® stoel is niet geschikt als opstapje of om te worden gebruikt met een stoelverhoger voor de auto. De stoel mag nooit worden gebruikt met accessoires die niet door Stokke zijn geproduceerd, omdat deze de veiligheid en stabiliteit van de stoel kunnen beïnvloeden.

  Voor de veiligheid is het belangrijk dat je kindje binnen je bereik is en laat je kindje nooit zonder toezicht achter.  Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

  Lees de gebruikershandleiding, voordat je de Tripp Trapp® stoel monteert en gebruikt.