1932 - Begyndelsen

Stokke blev grundlagt af Georg Stokke i Sunnmørsalpene i Norge som en virksomhed, der specialiserede sig i design og produktion af møbler af høj kvalitet. Det var starten på en familietradition baseret på godt håndværk og kvalitetsdesign, der strækker sig over tre generationer. Stokke var en af de første møbelproducenter, der ansatte kvinder og interne designere i Norge. Stokkes tidlige møbeldesign findes stadig og betragtes af designorienterede forbrugere som retrofund, der sælges til høje priser. 

Stokkes historie - begyndelsen

1950/60'erne - En tid med ekspansion 

I 1950'erne og 60'erne oplevede Stokke enorm vækst, da virksomheden begyndte at arbejde med forhandlere både i Norge og i udlandet. I denne periode var Stokke allerede begyndt at producere innovative møbler til den moderne stue, herunder den revolutionerende Swing Star stol i 1965. Denne unikke stol havde flere indstillinger og kunne dreje 360 grader, så brugeren oplevede en ny slags komfort. Den blev hurtigt et topsælgende hit og starten på flere innovative produkter. 

360 grader drejestol


Vores prisvindende kollektion er kendt i hele verden for sine fremragende løsninger til børn.

I mere end fyrre år har vi kombineret vores passion for skandinavisk design med vores evne til at udfordre det ordinære og fremstille smukke produkter, der bidrager til at knytte bånd i familien. 


1972 - En ny æra 

1972 blev starten på en ny æra for Stokke, som kom til at forme virksomhedens fremtid og fokus. Det år lancerede Stokke sit første produkt til børn - den geniale Tripp Trapp® stol skabt af den norske designer Peter Opsvik. Den ikoniske stol kunne noget helt nyt, idet den gav børn deres egen ergonomiske stol, som kunne vokse med dem. 

Tripp Trapp udkast

Tripp Trapp stolen gjorde det muligt for børn at sidde sammen med familien ved spisebordet og dermed øge samvær og knytte bånd. Dens tidløse design, kvalitet og funktionalitet har medvirket til et salg, til dato, på over 12 mio. stk. i hele verden. Tripp Trapp® forbliver lige så relevant og innovativ i dag, som den var for mere end fyrre år siden. 

Mor og barn smiler

1999 - Nye former i børneværelset 

Stokke lancerede Stokke® Sleepi™ som et led i udviklingen af møbelkollektionen til børn. Den ovale seng var anderledes end den almindelige firkantede seng, som var normen dengang. Ud over de bløde kurver og den redelignende form kunne Stokke® Sleepi™ tilpasses og vokse i takt med barnet. Dengang, ligesom i dag, var den smart og bæredygtig og fremstillet af europæisk bøgetræ som en garanti for kvalitet og holdbarhed. Stokke® Sleepi™ er fortsat et eksempel på skandinavisk designs enkle elegance og et hit hos kunderne. 

Baby i en Stokke Sleepi seng

2003 - Innovation, som revolutionerer barnevognsbranchen 

Stokke udvider barnevognskategorien med lanceringen af Stokke® Xplory®, hvor man introducerede konceptet, at barnet sad højere og dermed tættere på forældrene. Xplory var den første barnevogn af sin art og ændrede billedet totalt. Den unikke højdejusterbarhed er designet til at bringe dit barn tættere på dig og gøre en spadseretur til en mulighed for at knytte bånd og udforske verden sammen.

Stokke Xplory udkast

2006 - Stokke fokuserer kun på produkter til børn

Indtil 2006 producerede Stokke en møbelserie, der bestod af stole og kontormøbler med fokus på ergonomiske løsninger og komfort. Efter succesen med Tripp Trapp®, Stokke® Sleepi™ og Stokke® Xplory® skiftede Stokke i 2006 fra at være en møbelproducent til en virksomhed, der kun fokuserede på kvalitetsdesign til børn.