Stokke® Sleepi™ Mattress & Textiles

Klantenservice

 • Wat zijn Sorona® bicomponent stretchvezels ?

  De kern van de Stokke® Sleepi™ matras (gelanceerd in september 2022) is gemaakt van 40% Sorona® Bicomponent Stretch vezel, gemaakt van bio-polytrimethyleen tereftalaat (PTT) verkregen uit de fermentatie van glucose van maïszaden. Omdat Sorona® polymeer gedeeltelijk op plantaardige basis is vervaardigd, is het minder afhankelijk van fossiele materialen. De revolutionaire Bio-PDO samenstelling verandert een vroeger chemisch proces in een eco-efficiënt biologisch proces.
  Het materiaal is ook van nature brandvertragend, ademend en zorgt voor een stevig matrasoppervlak.
  Sorona® vezel heeft de strenge testen ondergaan en is veilig bevonden voor gebruik door consumentenproducten met direct, langdurig huidcontact, waardoor het een klasse l certificering heeft van Standaard 100 van OEKO-TEX®. Sorona® vezel van hernieuwbare oorsprong is een van de eerste 11 producten die zijn goedgekeurd als onderdeel van het BioPreferred Program van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) voor gecertificeerde producten op biobasis.

 • Waarom is een stevige matras zo belangrijk?

  Om het risico op verstikking en CO2-retentie te verminderen, raden pediaters aan dat de baby op zijn/haar rug slaapt op een stevig matras.
  Een zachte ondergrond kan zich naar de vorm van het hoofdje van de baby vormen en vergroot het risico dat de baby zijn eigen uitgeademde adem (kooldioxide) weer inademt.
  De Stokke® Sleepi™ Mini matras is gemaakt van meerdere lagen ademend 3D mesh met een kern van Sorona® Bicomponent Stretch vezels om stevigheid en maximale luchtstroom te bieden en om de hoogste veiligheidsnormen te overtreffen.

 • Waarom is een ademende matras zo belangrijk?

  Een ademende matras zorgt ervoor dat de lucht kan circuleren, zuurstof kan opgenomen worden en de door de baby uitgeademde kooldioxide afgevoerd kan worden. Op die manier wordt oververhitting tegengegaan. Dit is vooral belangrijk wanneer de kleintjes zich tijdens het slapen op hun buik omdraaien en in de matras ademen.
  De Stokke® Sleepi™ Mini matras is gemaakt van meerdere lagen ademend 3D-gaas met een kern van Sorona® bicomponent elastische vezels om stevigheid en maximale luchtdoorstroming te bieden en om de hoogste veiligheidsnormen te overtreffen.

 • Kan ik meer informatie krijgen over de Stokke® Sleepi™ matrassen?

  Een matras waar ze zullen slapen als een baby. Voor optimale veiligheid en comfort is het belangrijk dat een babymatras van hoge kwaliteit, stevig en ademend is.

  Een ademend matras zorgt ervoor dat de lucht kan circuleren en de door de baby uitgeademde kooldioxide kan afvoeren. Op die manier wordt oververhitting voorkomen. Dit is vooral belangrijk wanneer de kleintjes zich tijdens het slapen op hun buik draaien en in de matras ademen.

  De Stokke® Sleepi™ matras is gemaakt van meerdere lagen ademend 3D-gaas met een kern van Sorona® bicomponent stretchvezels om stevigheid en maximale luchtstroom te bieden en om de hoogste veiligheidsnormen te overtreffen. Zowel de kern als de hoes kunnen gemakkelijk verwijderd worden om te wassen. De hoes kan in de wasmachine worden gewassen op 60º Celsius en de kern kan worden gereinigd door af te spoelen. Wordt geleverd met een breed scala aan bijpassende beschermhoezen en -lakens.

  V2 (Before september 2022) : Het matras van de Stokke® Sleepi™ biedt optimale ondersteuning aan het lichaam van uw kindje (dichtheid van 35 kg/m3 en een compressie van 40% bij een druk van 3.7 kPa). Het matras van de Sleepi™ Junior is iets dikker, omdat het gebruikt behoort te worden door oudere en daarom zwaardere kinderen. Het type schuim dat in het matras wordt gebruikt (polyurethaan) is zeer gangbaar voor matrassen en voldoet volledig aan de huidige Europese veiligheidsnormen voor kinderbedjes. De Stokke® Sleepi™ biedt een gebalanceerd ventilatiesysteem door het ontwerp van het matras, de matrashoes en de matrasbodem samen. Om optimale luchtcirculatie te garanderen heeft de onderkant van het Sleepi™ matras een golfpatroon dat ervoor zorgt dat overtollige lichaamswarmte wordt afgevoerd. De onderkant van de matrashoes is gemaasd en de houten matrasbodem heeft grote ronden openingen, wat de luchtcirculatie verder stimuleert. Samen zorgen deze eigenschappen ervoor dat uw kindje het niet te warm krijgt en dat schimmelvorming wordt tegengegaan.

 • Wat zijn de afmetingen van de Stokke® Sleepi™ matrassen?

  Voor matrassen vanaf september 2022 ( Hoes: 100% Polyester, Vulling: 40% elasterell-p / 60% Polyester)

  Stokke® Sleepi™ Mini matras:
  Dikte: 8 cm.
  Ovale vorm met lengte 76,4 cm. en breedte 59 cm.

  Stokke® Sleepi™ Bed matras:
  Dikte: 8 cm.
  Langwerpige ovale vorm lengte 136 cm en breedte 70 cm.

  Voor matrassen voor september 2022

  Stokke® Sleepi™ Mini matras:
  Dikte: 9 cm.
  Ovalen vorm met een lengte van 75 cm. en een breedte van 58 cm.

  Stokke® Sleepi™ Bed matras:
  Dikte: 9 cm.
  Langwerpige ovalen vorm met een lengte van 122 cm. en een breedte van 70 cm.

  Stokke® Sleepi™ Junior matras:
  Dikte: 12 cm.
  Langwerpig met ronde uiteinden: lengte 166 cm. en breedte 74 cm.

  De nieuwe Stokke® Cocomat:
  Voor Sleepi™ Mini: lengte 74 cm, breedte 57 cm, dikte 5 cm.

  Voor Sleepi™ Bed: lengte 120 cm, breedte 67 cm, dikte 8 cm.

 • Waarom heb ik een matrasbeschermer nodig?

  De matrasbeschermer is speciaal gemaakt voor de unieke vorm van de Stokke® Sleepi™ Mini en het bedje. Dit innovatieve laken beschermt het matras van je kleine kamergenootje tegen de onvermijdelijke ongelukjes en gemorste vloeistoffen. Het is waterdicht en voorkomt dat vloeistoffen door de matras worden opgenomen, zodat je baby op een frisse, schone plek kan slapen en dromen. 3D-gaas zorgt voor een optimale luchtstroom en het beste van alles is dat u het in de wasmachine kunt wassen.

 • Hoe kan de Stokke® Sleepi™ matras gewassen worden?

  Matras vanaf augustus 2022 ( Hoes: 100% Polyester, Vulling: 40% elasterell-p / 60% Polyester)

  De Stokke® Sleepi™ matrashoes kan gewassen worden op maximaal 60°C. Niet bleken of chemisch reinigen. Zorg ervoor dat u de hoes iets oprekt terwijl deze nog nat is. Gebruik GEEN wasdroger. De kern van Sorona® bicomponent stretchvezels en polyester (40% elasterell-p / 60% polyester) dient met water te worden afgespoeld en in een plat liggende positie gedroogd te worden.

   

  Matras vóór september 2022 (100% katoenen overtrek en kern van PU-schuim)

  De matrashoes voor Stokke® Sleepi™ kan met de hand op 40 °C gewassen worden. Oprekken tot de juiste grootte terwijl de hoes nog nat is. NIET in de droger. De schuimvulling van het matras kan met de hand op 60 °C en/of met warm water afgespoeld worden. Wat de Stokke® Sleepi™ Cocomat betreft, de buitenste hoes kan verwijderd worden en in de wasmachine op 60°C gewassen worden. We bevelen het gebruik aan van een extra beschermhoes voor het geval er ongelukjes gebeuren. In dat geval dient u de buitenste hoes direct te verwijderen en te wassen. Het binnenste materiaal droogt snel wanneer het gelucht wordt en mag niet in de wasmachine gewassen worden.

 • Na het wassen zijn er kleine zwarte spikkels verschenen op de matrashoes van mijn Stokke® Sleepi™. Zijn deze schadelijk?

  Het is normaal dat men donkere deeltjes aantreft in ongebleekt katoen, dat geen zware chemische behandeling is ondergaan. Dit zijn in feite restjes van het vlies van het katoenzaad. Ze kunnen als bewijs voor een natuurlijk product worden beschouwd en zijn absoluut onschadelijk. Alle Stokke® Sleepi™ textielen, inclusief de matrashoes, voldoen aan de strengste Oeko Tex-normen voor biologische textielen.
 • Aan welke normen voldoet de Stokke® Mesh Liner?

  De normen waaraan de Stokke® Mesh Liner voldoet zijn:

  • ASTM F1917-12 - ""Babybeddengoed en bijhorende accessoires"" ASTM F1917-20ε1 Standaard prestatie specificatie voor consumentenveiligheid voor babybeddengoed en bijhorende accessoires
  • De bovengenoemde normen zijn er specifiek op gericht om een veilig ontwerp en voldoende onderhoudsinstructies te garanderen voor een veilig en juist gebruik van een netliner
  • Stokke® Mesh Liner is getest op het vasthouden van CO2 en de resultaten tonen geen toename van CO2 in het ledikant aan.
  • Stokke® Mesh Liner is ontworpen met specifieke afmetingen en ademende materialen om een optimale luchtstroom te garanderen.
 • Hoe monteer en/of gebruik ik de Stokke® Mesh Liner op de juiste manier?

  Onze liner is speciaal gemaakt voor de unieke vorm van de Stokke® Sleepi™ Mini of bed en is zowel ademend, zacht als mooi. De moderne 3D mesh stof zorgt voor een optimale luchtstroom voor een veilige slaap.

  • Begin met de naad parallel aan het uiteinde van het bed
  • Bevestig de klittenbanden rondom aan de spijlen van het ledikant
  • Zorg er altijd voor dat de mesh voering goed en strak is bevestigd om doorzakken te voorkomen. Controleer regelmatig of alle klittenbanden stevig aan de rails van het wiegje vastzitten. Maak opnieuw vast indien nodig.
  • Verwijder de mesh voering wanneer het kind zelfstandig kan zitten of zichzelf kan optrekken tot een staande positie. "
 • Hoe luifel vastzetten ?

  Begin met het midden van de luifel op de drapeerstang te schuiven.
  Bevestig vervolgens de linten aan de onderkant van de Sleepi op het middelste gedeelte.

  Let er wel op dat de luifel maximaal de helft van het bed bedekt aangezien de luchtstroom niet belemmerd mag worden.
  Bevestig de lintjes altijd aan het bedje zodat de baby de luifel niet in het bedje kan meesleuren.

 • Aan welke normen voldoen de Stokke® Bumpers?

  De Stokke® Bumpers voldoen aan de volgende normen:

  • ASTM F1917-12 – “Kinder beddengoed en Verwante Accessoires”

  • BS 1877-10:2011+A1:2012 – “Beddegoed dat in contact komt met de huid. Specificatie voor matrassen en bumpers voor kinderbedjes, kinderwagens en vergelijkbare huishoudelijke artikelen”

  • De bovenstaande normen zijn specifiek gericht op veilig ontwerp en voldoende zorg instructies voor veilig en correct gebruik van de bumper.

  • Stokke® Bumpers zijn getest op CO2-retentie en de resultaten geven geen toename van CO2 aan in de wieg omgeving met een correct bevestigde Stokke® Bumper.

  • Stokke® Bumpers zijn ontworpen met specifieke afmetingen en materialen om een optimale luchtstroom te verzekeren.

   

  De Stokke® bed bumpers zijn in september 2022 vervangen worden door de nieuwe Stokke® Mesh Liner.

 • Hoe bevestig en gebruik ik de Stokke® Bumper op correcte wijze?

  • Zorg er altijd voor dat de bumper correct en strak bevestigd is om verzakken te voorkomen. Controleer regelmatig of alle bumper lusjes stevig vastgebonden zijn aan de railing van het wiegje. Herbevestig indien dit noodzakelijk is.

  • Voor een optimale luchtstroom dient u er altijd voor te zorgen dat het kindje niet slaapt met het gezicht in direct contact met de bumper.

  • Verwijder de bumper wanneer het kindje zelfstandig kan zitten of zich kan optrekken tot een staande positie.

  De Stokke® bed bumpers zijn in september 2022 vervangen worden door de nieuwe Stokke® Mesh Liner.

 • Hoe kan ik het textiel en beddengoed van mijn Stokke® Sleepi™ reinigen?

  Raadpleeg de onderhoudsinstructies op het etiket voor meer informatie. Voor alle producten die geproduceerd zijn vóór september 2022: Alle Stokke® textiel- en beddengoedsets zijn gemaakt van 100% katoen of badstof en kunnen in de wasmachine worden gewassen op 40° Celsius.

 • Zijn er mogelijk schadelijke stoffen verwerkt in de houten componenten of textielen van de Stokke® Sleepi™?

  Productkwaliteit en veiligheid van het kind hebben de hoogste prioriteit bij Stokke®. Onze producten worden met de grootste zorg ontwikkeld en voldoen aan geldende internationale veiligheidsnormen voor baby- en kinderproducten.

  Alle houten componenten van de Stokke® Sleepi™ worden van gecultiveerd beukenhout gemaakt, wat het sterk, solide en duurzaam maakt. Bescherming van ons milieu vinden wij belangrijk bij Stokke® en daarom wordt het hout dat wij voor onze producten gebruiken uitsluitend op verantwoorde wijze, uit Europese bosbestanden, betrokken en verwerkt.

  De lakken die gebruikt worden voor de Stokke® Sleepi™ voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnorm EN 71 - 3 (""European Standard, Safety for toys, Migration of certain elements/Toxic Heavy Metals""). Daarnaast is de lak volledig vrij van formaldehyde.

  Alle Stokke® baby-/ kindertextiel is goedgekeurd door de International Oeko-Tex Association en gecertificeerd volgens Standard 100 van Oeko-tex, productklasse I, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen.

 • Hoe is de compatibiliteit met vroegere versies ?

  Productie tot september 2022 / Compatibiliteit met productie vanaf september 2022

  Stokke® Sleepi™ piekstok / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Extension / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Junior Extension / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Ledikant bed Matras / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Mini Matras of Matras US / Ja, maar wij raden aan om de nieuwe ademende Stokke Matras te gebruiken
  Stokke® Sleepi™ Mini molton matrasbeschermer / Ja, maar we adviseren om het nieuwe ademende molton matrasbeschermer te gebruiken
  Stokke® Sleepi™ Ledikant bed molton matrasbeschermer / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Mini Bumper / Ja, maar we adviseren de nieuwe Stokke Mini bumper te gebruiken
  Stokke® Sleepi™ Ledikant bed bumper / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Luifel Wit / Ja
  Stokke® Sleepi™ Ledikant bed Hoeslaken / Niet compatibel
  Stokke® Sleepi™ Mini Hoeslaken / Ja