Stokke® Sleepi™

Klantenservice

 • Bevat de Stokke® Sleepi™ formaldehyde?

  Hout bevat van nature een verwaarloosbare hoeveelheid formaldehyde. De lak die gebruikt wordt voor het Stokke® Sleepi™ bed is compleet vrij van formaldehyde en de lijm bevat een minimum aan formaldehyde. Het formaldehyde-gehalte voldoet aan de eisen van de E1-norm (Europese emissienorm voor formaldehyde, d.w.z. minder dan 0.75 ppm).
 • Hoe moet ik mijn Stokke® Sleepi™ schoonhouden?

  Om uw Stokke® Sleepi™ schoon te houden, kunt u deze met een vochtige (niet natte) doek afnemen. Daarna met een droge doek volledig droogwrijven. Gebruik geen microfiber-doekjes of schoonmaakmiddelen omdat deze de lak kunnen aantasten.
 • Hoe moet ik de textielen en het beddengoed van de Stokke® Sleepi™ schoonhouden?

  Alle Stokke® textielen en beddengoed zijn gemaakt van 100% katoen of badstof en kunnen op 40° C. in de wasmachine gewassen worden.
 • Ik zou graag meer willen weten over de Stokke® Sleepi™ matrassen?

  Het matras van de Stokke® Sleepi™ biedt optimale ondersteuning aan het lichaam van uw kindje (dichtheid van 35 kg/m3 en een compressie van 40% bij een druk van 3.7 kPa). Het matras van de Sleepi™ Junior is iets dikker, omdat het gebruikt behoort te worden door oudere en daarom zwaardere kinderen. Het type schuim dat in het matras wordt gebruikt (polyurethaan) is zeer gangbaar voor matrassen en voldoet volledig aan de huidige Europese veiligheidsnormen voor kinderbedjes.

  De Stokke® Sleepi™ biedt een gebalanceerd ventilatiesysteem door het ontwerp van het matras, de matrashoes en de matrasbodem samen. Om optimale luchtcirculatie te garanderen heeft de onderkant van het Sleepi™ matras een golfpatroon dat ervoor zorgt dat overtollige lichaamswarmte wordt afgevoerd. De onderkant van de matrashoes is gemaasd en de houten matrasbodem heeft grote ronden openingen, wat de luchtcirculatie verder stimuleert. Samen zorgen deze eigenschappen ervoor dat uw kindje het niet te warm krijgt en dat schimmelvorming wordt tegengegaan.

 • Is de lak van de Stokke® Sleepi™ veilig voor mijn kind?

  De lakken die gebruikt worden voor de Stokke® Sleepi™ zijn op water- en polyurethaanbasis. Beide voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnorm EN 71 - 3 (""European Standard, Safety for toys, Migration of certain elements/Toxic Heavy Metals"") bedoeld om aan te tonen of oplosbare metalen door het lichaam opgenomen zouden kunnen worden indien ze ingeslikt worden. Ook is de lak volledig vrij van formaldehyde.

  Daarnaast voldoet de Stokke® Sleepi™ aan de algemene Europese veiligheidsnormen voor wiegjes en kinderbedjes EN 716-1 and EN 113-1.
 • Na het wassen zijn er kleine zwarte spikkels verschenen op de matrashoes van mijn Stokke® Sleepi™. Zijn deze schadelijk?

  Het is normaal dat men donkere deeltjes aantreft in ongebleekt katoen, dat geen zware chemische behandeling is ondergaan. Dit zijn in feite restjes van het vlies van het katoenzaad. Ze kunnen als bewijs voor een natuurlijk product worden beschouwd en zijn absoluut onschadelijk. Alle Stokke® Sleepi™ textielen, inclusief de matrashoes, voldoen aan de strengste Oeko Tex-normen voor biologische textielen.
 • Wat zijn de afmetingen van de Stokke® Sleepi™ matrassen?

  Stokke® Sleepi™ Mini matras:
  Dikte: 9 cm.
  Ovalen vorm met een lengte van 75 cm. en een breedte van 58 cm.

  Stokke® Sleepi™ Bed matras:
  Dikte: 9 cm.
  Langwerpige ovalen vorm met een lengte van 122 cm. en een breedte van 70 cm.

  Stokke® Sleepi™ Junior matras:
  Dikte: 12 cm.
  Langwerpig met ronde uiteinden: lengte 166 cm. en breedte 74 cm.

  De nieuwe Stokke® Cocomat:
  Voor Sleepi™ Mini: lengte 74 cm, breedte 57 cm, dikte 5 cm.
  Voor Sleepi™ Bed: lengte 120 cm, breedte 67 cm, dikte 8 cm.

 • Kunnen de wieltjes ook gebruikt worden onder de Stokke® Sleepi™ Junior?

  De zwenkwielen die onder de Stokke® Sleepi™ Mini en Bed zitten kunnen alleen gebruikt worden tot aan het moment dat het zijpaneel van het Sleepi™ Bed verwijderd wordt om het kind zelfstandig het bed in en uit te laten gaan (vanaf ongeveer 18 maanden). De wieltjes mogen niet onder het Stokke® Sleepi™ Junior Bed gebruikt worden, omdat dit de stabiliteit van het bed negatief zou beïnvloeden.
 • Hoe bevestig en gebruik ik de Stokke® Bumper op correcte wijze?

  • Zorg er altijd voor dat de bumper correct en strak bevestigd is om verzakken te voorkomen. Controleer regelmatig of alle bumper lusjes stevig vastgebonden zijn aan de railing van het wiegje. Herbevestig indien dit noodzakelijk is.

  • Voor een optimale luchtstroom dient u er altijd voor te zorgen dat het kindje niet slaapt met het gezicht in direct contact met de bumper.

  • Verwijder de bumper wanneer het kindje zelfstandig kan zitten of zich kan optrekken tot een staande positie.

 • Aan welke normen voldoen de Stokke® Bumpers?

  De Stokke® Bumpers voldoen aan de volgende normen:

  • ASTM F1917-12 – “Kinder beddengoed en Verwante Accessoires”

  • BS 1877-10:2011+A1:2012 – “Beddegoed dat in contact komt met de huid. Specificatie voor matrassen en bumpers voor kinderbedjes, kinderwagens en vergelijkbare huishoudelijke artikelen”

  • De bovenstaande normen zijn specifiek gericht op veilig ontwerp en voldoende zorg instructies voor veilig en correct gebruik van de bumper.

  • Stokke® Bumpers zijn getest op CO2-retentie en de resultaten geven geen toename van CO2 aan in de wieg omgeving met een correct bevestigde Stokke® Bumper.

  • Stokke® Bumpers zijn ontworpen met specifieke afmetingen en materialen om een optimale luchtstroom te verzekeren.

 • Hoe moet het Stokke® Sleepi™ matras gewassen worden?

  De matrashoes voor Stokke® Sleepi™ kan met de hand op 40 °C gewassen worden. Oprekken tot de juiste grootte terwijl de hoes nog nat is. NIET in de droger. De schuimvulling van het matras kan met de hand op 60 °C en/of met warm water afgespoeld worden.

  Wat de Stokke® Sleepi™ Cocomat betreft, de buitenste hoes kan verwijderd worden en in de wasmachine op 60°C gewassen worden. We bevelen het gebruik aan van een extra beschermhoes voor het geval er ongelukjes gebeuren. In dat geval dient u de buitenste hoes direct te verwijderen en te wassen. Het binnenste materiaal droogt snel wanneer het gelucht wordt en mag niet in de wasmachine gewassen worden.
 • Zijn er mogelijk schadelijke stoffen verwerkt in de houten componenten of textielen van de Stokke® Sleepi™?

  Productkwaliteit en veiligheid van het kind hebben de hoogste prioriteit bij Stokke®. Onze producten worden met de grootste zorg ontwikkeld en voldoen aan geldende internationale veiligheidsnormen voor baby- en kinderproducten.

  Alle houten componenten van de Stokke® Sleepi™ worden van gecultiveerd beukenhout gemaakt, wat het sterk, solide en duurzaam maakt. Bescherming van ons milieu vinden wij belangrijk bij Stokke® en daarom wordt het hout dat wij voor onze producten gebruiken uitsluitend op verantwoorde wijze, uit Europese bosbestanden, betrokken en verwerkt.

  De lakken die gebruikt worden voor de Stokke® Sleepi™ voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnorm EN 71 - 3 (""European Standard, Safety for toys, Migration of certain elements/Toxic Heavy Metals""). Daarnaast is de lak volledig vrij van formaldehyde.

  Alle Stokke® textielen in de Kinderkamer-categorie zijn goedgekeurd door de International Oeko-Tex Association en gecertificeerd volgens de Oeko-Tex Standard 100, Class 1, wat betekent dat ze gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen.
 • Aan welke Europese veiligheidsnormen voldoet de Stokke® Sleepi™?

  De Stokke® Sleepi™ voldoet aan de volgende Europese veiligheidsnormen:

  • BS EN 1130-1:1997, deel 1: veiligheidseisen voor uiteenlopende eigenschappen van kinderbedjes en wiegjes, zoals materialen, constructie, stabiliteit en zelfs de verpakking.

  • BS EN 716-1:2008, deel 1: veiligheidseisen met een meer specifieke focus op eigenschappen zoals ontvlambaarheid, scherpe en uitstekende onderdelen, ruimte tussen onderdelen, kleine onderdelen, mogelijkheid tot beknelling, etc.

  Een certificaat dat het product aan deze normen voldoet, afgegeven door het onafhankelijke testinstituut Bureau Veritas, is op aanvraag beschikbaar.
 • Wat zijn de beschikbare Stokke® Sleepi™ maten en hoe kunnen ze worden uitgebreid met het opgroeiende kind?

  Stokke® Sleepi™ komt tegemoet aan de veranderende behoeften en afmetingen van uw opgroeiende kind.

  • Stokke® Sleepi™ Mini (0-6 maanden)
  • Stokke® Sleepi™ Bed (0-3 jaar)
  • Stokke® Sleepi™ Junior (3 -10 jaar)

  Stokke® Sleepi™ wordt aangeschaft als Mini of Bed formaat. Om de Stokke® Sleepi™ Mini uit te breiden naar het Bed formaat moet u de Stokke® Sleepi™ Bed uitbreidingsset aanschaffen. Om nog verder uit te breiden, van Stokke® Sleepi™ Bed naar Junior formaat, moet u de Stokke® Sleepi™ Junior uitbreidingsset aanschaffen.

  Houdt u er rekening mee dat er geen set verkrijgbaar is om het Stokke® Sleepi™ Bed te verkleinen naar het Mini formaat.

  Wat wordt er bijgeleverd:
  • Stokke® Sleepi™ Mini: matras en piekstok
  • Stokke® Sleepi™ Bed: matras (in de VS wordt het matras afzonderlijk verkocht)
  • Stokke® Sleepi™ Bed uitbreidingsset: onderdelen om uit te breiden van mini naar bed formaat*
  • Stokke® Sleepi™ Junior uitbreidingsset: onderdelen om uit te breiden van bed naar junior formaat*

  *Matras moet afzonderlijk worden aangeschaft.