Stokke® Sleepi™

Het is normaal dat men donkere deeltjes aantreft in ongebleekt katoen, dat geen zware chemische behandeling is ondergaan. Dit zijn in feite restjes van het vlies van het katoenzaad. Ze kunnen als bewijs voor een natuurlijk produkt worden beschouwd en zijn absoluut onschadelijk. Alle Stokke® Sleepi™ textielen, inclusief de matrashoes, voldoen aan de strengste Oeko Tex-normen voor biologische textielen.
Het matras van de Stokke® Sleepi™ biedt optimale ondersteuning aan het lichaam van uw kindje (dichtheid van 35 kg/m3 en een compressie van 40% bij een druk van 3.7 kPa). Het matras van de Sleepi™ Junior is iets dikker, omdat het gebruikt behoort te worden door oudere en daarom zwaardere kinderen. Het type schuim dat in het matras wordt gebruikt (polyurethaan) is zeer gangbaar voor matrassen en voldoet volledig aan de huidige Europese veiligheidsnormen voor kinderbedjes.

De Stokke® Sleepi™ biedt een gebalanceerd ventilatiesysteem door het ontwerp van het matras, de matrashoes en de matrasbodem samen. Om optimale luchtcirculatie te garanderen heeft de onderkant van het Sleepi™ matras een golfpatroon dat ervoor zorgt dat overtollige lichaamswarmte wordt afgevoerd. De onderkant van de matrashoes is gemaasd en de houten matrasbodem heeft grote ronden openingen, wat de luchtcirculatie verder stimuleert. Samen zorgen deze eigenschappen ervoor dat uw kindje het niet te warm krijgt en dat schimmelvorming wordt tegengegaan.

De Stokke® Cocomat is het gecertificeerd biologische alternatieve matras voor Stokke® Sleepi™ Mini en Bed. Het bestaat uit biologische cocosnootvezel (80%) en lamswol (20%), met hoezen van ongebleekt katoen. Het heeft uitstekende ventilatie- en isolatie-eigenschappen die de lichaamstemperatuur van uw kindje helpen reguleren, en het weert stofmijten.
Hout bevat van nature een verwaarloosbare hoeveelheid formaldehyde. De lak die gebruikt wordt voor het Stokke® Sleepi™ bed is compleet vrij van formaldehyde en de lijm bevat een minimum aan formaldehyde. Het formaldehyde-gehalte voldoet aan de eisen van de E1-norm (Europese emissienorm voor formaldehyde, d.w.z. minder dan 0.75 ppm).
Om uw Stokke® Sleepi™ schoon te houden, kunt u deze met een vochtige (niet natte) doek afnemen. Daarna met een droge doek volledig droogwrijven. Gebruik geen microfiber-doekjes of schoonmaakmiddelen omdat deze de lak kunnen aantasten.
De matrashoes voor Stokke® Sleepi™ kan met de hand op 40 °C gewassen worden. Oprekken tot de juiste grootte terwijl de hoes nog nat is. NIET in de droger. De schuimvulling van het matras kan met de hand op 60 °C en/of met warm water afgespoeld worden.

Wat de Stokke® Sleepi™ Cocomat betreft, de buitenste hoes kan verwijderd worden en in de wasmachine op 60°C gewassen worden. We bevelen het gebruik aan van een extra beschermhoes voor het geval er ongelukjes gebeuren. In dat geval dient u de buitenste hoes direct te verwijderen en te wassen. Het binnenste materiaal droogt snel wanneer het gelucht wordt en mag niet in de wasmachine gewassen worden.
De zwenkwielen die onder de Stokke® Sleepi™ Mini en Bed zitten kunnen alleen gebruikt worden tot aan het moment dat het zijpaneel van het Sleepi™ Bed verwijderd wordt om het kind zelfstandig het bed in en uit te laten gaan (vanaf ongeveer 18 maanden). De wieltjes mogen niet onder het Stokke® Sleepi™ Junior Bed gebruikt worden, omdat dit de stabiliteit van het bed negatief zou beïnvloeden.
Door zijn modulaire, aanpasbare eigenschappen omvat het SLEEPI™ kinderbed in feite 3 bedden in 1, die de opeenvolgende groeistadia van het kind volgen:

-Stokke® Sleepi™ Mini (ca. 0-6 maanden)
-Stokke® Sleepi™ Bed (ca. 6 maanden tot 3 jaar, maar kan vanaf de geboorte gebruikt worden)
-Stokke® Sleepi™ Junior (vanaf ca. 3 jaar tot 10 jaar)

De Stokke® Sleepi™ is verkrijgbaar in de winkel als Mini of als Bed. Daarnaast zijn er uitbreidingssets verkrijgbaar om de Mini in een Bed en om het Bed in een Junior te veranderen. Bij zowel Stokke® Sleepi™ Mini als Bed is een passend matras inbegrepen en daarnaast is de nieuwe optionele Coco Mat verkrijgbaar in dezelfde twee afmetingen. Bij de uitbreidingssets kunt u zelf kiezen welk matras u erbij wilt. In sommige landen is er een Stokke® Sleepi™ pakket verkrijgbaar met meegeleverde matrassen, terwijl de matrassen in andere landen apart besteld moet worden. Laat u zich vooraf door uw Stokke-winkelier informeren.

Let u er aub op dat er geen ombouwset bestaat om het Stokke® Sleepi™ Bed in een Sleepi™ Mini te veranderen, noch kunnen de benodigde onderdelen apart besteld worden.
Alle Stokke® textielen en beddegoed zijn gemaakt van 100% katoen of badstof en kunnen op 40° C. in de wasmachine gewassen worden.
De Stokke® Sleepi™ voldoet aan de volgende Europese veiligheidsnormen:

• BS EN 1130-1:1997, deel 1: veiligheidseisen voor uiteenlopende eigenschappen van kinderbedjes en wiegjes, zoals materialen, constructie, stabiliteit en zelfs de verpakking.

• BS EN 716-1:2008, deel 1: veiligheidseisen met een meer specifieke focus op eigenschappen zoals ontvlambaarheid, scherpe en uitstekende onderdelen, ruimte tussen onderdelen, kleine onderdelen, mogelijke beknellingspunten, etc.

Een certificaat dat het produkt aan deze normen voldoet, afgegeven door het onafhankelijke testinstituut Bureau Veritas, is op aanvraag beschikbaar.
Produktkwaliteit en veiligheid van het kind hebben de hoogste prioriteit bij Stokke®. Onze produkten worden met de grootste zorg ontwikkeld en voldoen aan geldende internationale veiligheidsnormen voor baby- en kinderprodukten.

Alle houten componenten van deStokke® Sleepi™ worden van gecultiveerd beukenhout gemaakt, wat het sterk, solide en duurzaam maakt. Bescherming van ons milieu vinden wij belangrijk bij Stokke® en daarom wordt het hout dat wij voor onze produkten gebruiken uitsluitend op veranwoorde wijze, uit Europese bosbestanden, betrokken en verwerkt.

De lakken die gebruikt worden voor de Stokke® Sleepi™ voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnorm EN 71 - 3 (""European Standard, Safety for toys, Migration of certain elements/Toxic Heavy Metals""). Daarnaast is de lak volledig vrij van formaldehyde.

Alle Stokke® textielen in de Kinderkamer-categorie zijn goedgekeurd door de International Oeko-Tex Association en gecertificeerd volgens de Oeko-Tex Standard 100, Class 1, wat betekent dat ze gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen.
De lakken die gebruikt worden voor de Stokke® Sleepi™ zijn op water- en polyurethaanbasis. Beide voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnorm EN 71 - 3 (""European Standard, Safety for toys, Migration of certain elements/Toxic Heavy Metals"") bedoeld om aan te tonen of oplosbare metalen door het lichaam opgenomen zouden kunnen worden indien ze ingeslikt worden. Ook is de lak volledig vrij van formaldehyde.

Daarnaast voldoet de Stokke® Sleepi™ aan de algemene Europese veiligheidsnormen voor wiegjes en kinderbedjes EN 716-1 and EN 113-1.

Stokke® Sleepi™ Mini matras:
Dikte: 9 cm.
Ovalen vorm met een lengte van 75 cm. en een breedte van 58 cm.

Stokke® Sleepi™ Bed matras:
Dikte: 9 cm.
Langwerpige ovalen vorm met een lengte van 122 cm. en een breedte van 70 cm.

Stokke® Sleepi™ Junior matras:
Dikte: 12 cm.
Langwerpig met ronde uiteinden: lengte 166 cm. en breedte 74 cm.

De nieuwe Stokke® Cocomat:
Voor Sleepi™ Mini: lengte 74 cm, breedte 57 cm, dikte 5 cm.
Voor Sleepi™ Bed: lengte 120 cm, breedte 67 cm, dikte 8 cm.