Stokke® Limas™

Klantenservice

 • Hoeveel uur per dag en tot wanneer kan ik mijn baby dragen?

  Babywearing kan onbeperkt zijn! U kunt uw baby dragen zoveel als het u en uw kind uitkomt. Door hem te dragen, vervult u de behoefte van uw baby om dicht bij u te zijn. Na verloop van tijd zal uw baby zijn omgeving zelf gaan ontdekken en u laten weten wanneer hij tegen u aan wil liggen en wanneer hij klaar is om de wereld te ontdekken.
 • Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn baby goed in de draagzak zit?

  RUGPANEEL: Het rugpand moet tot aan de nek van uw baby komen om het hoofdje te ondersteunen. Zorg er altijd voor dat de neus en mond van uw baby vrij zijn om gemakkelijk te kunnen ademen.

  SPREID-SQUAT POSITIE: Om een gezonde heupontwikkeling en ergonomie voor uw baby te bevorderen, moet de basis van het rugpand uw baby ondersteunen van de ene knie naar de andere, en moeten de knieën iets hoger zijn dan de heupen.

  OM TE KUSSEN: U moet uw baby gemakkelijk op zijn hoofdje kunnen kussen. Als uw baby te hoog of te laag zit, past u gewoon de tailleband aan. Als u uw baby te laag draagt, kunt u rugpijn krijgen.

  DRAAGGREEP: Voor de veiligheid van uw baby moet uw baby dicht bij u blijven als u voorover leunt.

  COMFORT: Zorg ervoor dat de riemen niet gedraaid op uw rug zitten en waaier ze mooi uit over uw schouders voor een betere gewichtsverdeling. Je vindt deze informatie ook in onze "How to" video's op stokke.com

 • Kan ik mijn baby met het gezicht naar voren/naar buiten dragen?

  Wij bevelen drie posities aan voor het dragen van baby's, alle naar de ouders gericht: voorwaarts, heupwaarts en achterwaarts. Dit is exclusief de baby naar buiten gericht. Hier zijn de redenen waarom:

  • Uw baby moet worden gedragen in een "M" -vormige spread-squat positie. Het is belangrijk voor kleine baby's om in een ronde rughouding te zitten, omdat de ruggen van baby's nog niet sterk genoeg zijn om zich recht te houden zoals bij een volwassene. Deze houding is bijna onmogelijk te bereiken met de baby naar buiten gericht.
  • Een baby kan zich lekker nestelen tegen de persoon die hem draagt, kan zijn hoofdje naar beneden leggen om zich af te schermen tegen externe prikkels als die te intens zijn of gewoon als hij wil gaan slapen. Dit is niet mogelijk als de baby van de drager af is gekeerd.
  • Een naar buiten gerichte positie is ook niet ideaal voor het bekken of de rug van de drager, omdat het gewicht van het kind niet dicht bij het lichaam van de drager is en de neiging zal hebben om naar voren te trekken.

  Als je kind nieuwsgierig is en de neiging heeft om zich in de draagzak te wurmen om rond te kijken, raden we aan om het kind op de rug te dragen als het oud genoeg is (5+ maanden) of op de heup, met het gezicht naar binnen. Dit vergroot hun gezichtsveld, terwijl het toch een veilige en ergonomische positie voor ze is, en meer comfort voor de drager. Als alternatief, en als ze een goede hoofdsteun hebben, kunt u ze hun armpjes laten uitstrekken en boven op de drager laten leggen in de buikdragerpositie, zodat ze zich minder beperkt voelen.

 • Hoe moet ik mijn baby kleden voor babywearing?

  Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat uw baby comfortabel en ergonomisch in de draagzak zit:

  • Als uw baby een pyjama met voetjes draagt, zorg er dan voor dat deze groot genoeg is zodat er extra ruimte is voor de teentjes. De pyjama heeft de neiging omhoog te komen als de baby zit, en dat kan de voetjes van uw baby pletten
  • Vermijd het gebruik van een dikke overall, omdat dit kan voorkomen dat uw baby goed in de drager zit
  • Indien mogelijk, geen capuchon op de jas/sweater van de baby voor een betere ondersteuning van de rug
  • De draagzak telt als één kledinglaag, dus zorg ervoor dat uw baby het niet te warm heeft in de draagzak
 • Hoe moet ik mijn baby in de winter dragen?

  Zelfs bij koud weer kunt u uw baby warm en volkomen veilig dragen. Hier zijn een paar voorzorgsmaatregelen om in gedachten te houden:

  • Draag uw baby zo dicht mogelijk tegen uw lichaam als de temperaturen onder nul zijn om te voorkomen dat ze het koud krijgen. Uw lichaamswarmte is hun beste bescherming.
  • Draag uw baby onder een draagdoekjasje of gebruik een draagdoekdeken. De beste manier om elkaar warm te houden is om het aantal lagen kleding tussen jullie te verminderen.
  • Controleer regelmatig de temperatuur van uw baby door zijn nekje aan te raken.
  • Gebruik niet uw eigen lichaamstemperatuur als richtlijn. Uw baby beweegt niet zoals u.
  • Als u een sjaal draagt, let er dan op dat u het gezicht van uw baby niet afdekt. Zijn neus moet altijd vrij zijn, en u kunt hoofdsteunen en asymmetrisch geplaatste dekens gebruiken om een opening te creëren.
  • Alle ledematen die blootgesteld zijn aan de elementen moeten bedekt worden met een muts, een sjaal en slofjes, zelfs met een legging.
  • Wees in de winter extra bedacht op gladde ondergrond en zorg voor het juiste schoeisel.
  • Als u een verwarmde ruimte binnengaat, zorg er dan voor dat uw baby het niet te warm heeft. Over het algemeen is het voldoende om de draagdoek of het draagjasje uit te doen.
 • Hoe moet ik mijn baby tijdens de zomer dragen?

  • Zorg ervoor dat u uw baby niet te warm M4aankleedt. De baby wrap of draagzak telt al als één laag kleding.
  • Kleed uw baby zo aan dat hij beschermd is tegen de zon. Kies voor natuurlijke stoffen zoals katoenen, wollen of zijden kleding en een lichte legging in plaats van een broek.
  • U kunt een dun laagje minerale zonnecrème aanbrengen op alle lichaamsdelen die aan de zon worden blootgesteld of een speciale babyzonnecrème met UV-bescherming kopen. Zet er een zonnehoedje op en je bent klaar om te gaan!
  • In de zomer kunt u uw baby het beste in de schaduw of binnenshuis dragen, vooral tijdens de warmste periodes, tussen 11.00 en 16.00 uur.
  • Geef uw baby regelmatig water. De N9leinste baby's moeten moedermelk of melkvoeding krijgen.
  • Het is normaal dat u zweet op het moment dat u met uw baby in contact komt, vergeet niet dat volwassenen ook zweten "voor" de baby om hun lichaamstemperatuur en die van zichzelf af te koelen.
  • Een babydrager met mesh-materiaal kan ook een goede optie zijn, omdat de mesh-stof beter ventileert.
 • Mijn baby's benen zijn blauw als ik hem in de draagzak draag, is dit normaal?

  Soms kunnen er rode of blauwe vlekken verschijnen op de benen van de baby wanneer ze gedragen worden. Dit gebeurt meestal wanneer de baby voor langere tijd wordt gedragen en kan gebeuren met een wrap, een ringsling of een draagzak.

  Dit heeft te maken met de bloeddruk van de baby, die lager is dan die van volwassenen en zelfs lager als ze slapen. De M-vormige spreidzit is niet noodzakelijk bevorderlijk voor de bloedcirculatie en soms verhindert de stof van de drager, de kleding van de baby of een te kleine luier een goede circulatie van het bloed in het lichaam. Het is deze ophoping van bloed die deze vlekken op de huid veroorzaakt. In de meeste gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken, maar u kunt er met uw kinderarts over praten als u zich zorgen maakt.

  Om de bloedcirculatie van uw baby te verbeteren terwijl hij in de draagzak zit, raden wij u aan om hem losse kleding aan te trekken en te controleren of zijn luier niet te strak zit. Het is ook belangrijk om te controleren of de baby goed in de draagzak zit - de breedte van de zitting van de draagzak moet zo worden ingesteld dat de baby van de ene knieholte tot de andere knieholte wordt omsloten, maar het is een goed idee om 1-2 cm ruimte te laten voor de knieplooi om te voorkomen dat de stof te veel druk uitoefent in dit gebied.

 • Kan ik mijn baby nog steeds dragen als ik zwanger ben?

  Als je geen medische reden hebt om kinderen niet te tillen of te dragen, is er geen reden waarom je zou moeten stoppen met het dragen van een baby tijdens de zwangerschap. Zorg er alleen voor dat je de juiste draagzak gebruikt, bij voorkeur een onbuhimo of een andere draagoptie zonder tailleband om druk op je buik te voorkomen.

 • Wat zijn de draagmogelijkheden van elke draagzak?

  Stokke® Limas™ : buikdragen vanaf de geboorte / heupdragen vanaf de geboorte / rugdragen 5+ maanden.
  De Stokke® Limas™ kan gebruikt worden vanaf de geboorte (3,2 kg) en tot 15 kg en is de perfecte keuze voor een pasgeboren baby

  Stokke® Limas™ Plus: buikdragen: 1+ maanden / heupdrager: 1+ maanden / rugdrager: 5+ maanden.
  De Stokke® Limas™ Plus kan gebruikt worden vanaf 4 kg tot 18 kg. Hij is perfect voor oudere baby's en als je houdt van het knusse gevoel dat de lange riemen je geven.

  Stokke® Limas™ Flex: buikdrager 1+ maanden / rugdrager: 5+ maanden / Onbuhimo (zonder tailleband): 9+ maanden.
  De Stokke® Limas™ Flex kan gebruikt worden vanaf 4 kg tot 20 kg. Hij is perfect voor kleine peuters en dragen op de rug!

  Stokke® Limas™ Mesh: op je buik dragen 1+ maanden / op je rug dragen: 5+ maanden / Onbuhimo (zonder heupband): 9+ maanden.
  Je kunt de Stokke® Limas™ Mesh gebruiken zolang je kleintje tussen de 4 en 15 kg weegt. Hij is ideaal voor warmere weersomstandigheden en kleine peuters!

 • Wat zijn de opties als mijn pasgeborene nog geen 3 kilo weegt?

  Als uw baby minder dan 3 kg weegt, raden wij u aan een wrap of een draagdoek te gebruiken.

 • Waarom bieden de Stokke® Limas™ draagzakken alleen naar binnen gerichte draagmogelijkheden?

  Wij adviseren drie posities voor de Stokke® Limas™ draagzakken: naar voren gericht dragen, naar de heup gericht dragen en naar achteren gericht dragen. Dit sluit het naar buiten gericht dragen van de baby uit. Hier zijn de redenen waarom:

  In de Stokke® Limas™ draagzakken kan je baby alleen met het gezicht naar binnen in een ergonomische "M" positie zitten met een ronde rug (de rug van een baby is nog niet sterk genoeg om zich rechtop te houden zoals een volwassene). Deze positie is onmogelijk te bereiken met de baby naar buiten gericht.

  Als je kindje met het gezicht naar binnen in een Stokke® Limas™ draagzak zit, kan het lekker tegen de persoon aan kruipen die het draagt, het hoofdje naar beneden doen om zich af te schermen tegen prikkels van buitenaf als die te intens zijn of gewoon als het wil gaan slapen. Dit is alleen mogelijk als de baby met het gezicht naar de drager toe zit.

  Als je je kind met het gezicht naar binnen draagt, blijft het dicht bij je zwaartepunt. Het gewicht is mooi verdeeld over je lichaam, wat babywearing erg comfortabel maakt. In een naar buiten gerichte positie is het gewicht van het kind niet zo dicht bij het lichaam van de drager en zal het de neiging hebben naar voren te trekken, waardoor spanning in de rug van de drager ontstaat.

 • Welke draagzak is het beste voor mij of mijn klanten?

  Geen enkel type babydrager is beter dan een ander, het hangt af van de voorkeuren en gewoonten van de baby en de drager, evenals hun lichaamstypes. De makkelijkste manier om hier achter te komen is om een babywearing workshop bij te wonen waar een consulent je kan helpen om de verschillende soorten dragers uit te proberen. Een draagzak moet de beste fysiologische positie voor de baby bieden en tegelijkertijd comfortabel zijn voor de drager.

 • Wat zijn de verschillen tussen de LIMAS-dragers en de Stokke® Limas™-dragers?

  De dragers zijn in essentie hetzelfde, maar voor de lancering van de Stokke® Limas™ hebben we een paar updates doorgevoerd. Hier zijn de nieuwe kenmerken van de Stokke® Limas™ dragers:

  Stokke® Limas™

  • Polstering voor de knieën van de baby
  • Hoofdsteun iets groter en de koorden iets korter
  • De koorden (nekkoord en newborn setup) zijn nu gemaakt van dezelfde stof als de drager
  • Het Stokke logo vervangt het LIMAS logo

  Stokke® Limas™ Plus

  • Vulling voor de knieën van de baby
  • Ingenaaide hoofdsteun
  • De hoofdsteun is iets groter en de koorden iets korter
  • De koorden (van het nekkoord) zijn nu gemaakt van dezelfde stof als de drager
  • Het Stokke-logo vervangt het LIMAS-logo

  Stokke® Limas™ Flex

  • ingenaaide hoofdsteun
  • De hoofdsteun is iets groter en de koorden zijn iets korter
  • De koorden (van de nekkoord) zijn nu gemaakt van dezelfde stof als de drager
  • Het Stokke logo vervangt het LIMAS logo

  In 2024 mei introduceerde Stokke® de Stokke® Limas™ Mesh, een volledig gegespte babydrager van hoogwaardig mesh-materiaal. Het is een ontwerp op basis van de Stokke® Limas™ Flex. Mesh is de belangrijkste stof van deze babydrager, met een paar aanpassingen aan de vorm van de schouderband plus een afneembaar zakje voor je spulletjes. De koorden zijn er niet meer en hij is geschikt voor baby's tussen de 4 en 15 kg.

 • Waartoe dienen de twee gaten en de twee koorden op de heupband van de Stokke® Limas™ babydrager?

  Om uw Stokke® Limas™ Draagzak voor te bereiden op uw pasgeboren baby, moet u wellicht de hoogte van het rugpaneel verminderen. Leg de draagzak hiervoor op een vlakke ondergrond, vouw het rugpand eenmaal om de tailleband, knoop de kleine koordjes vast en gebruik de draagzak daarna zoals gewoonlijk.

  Je vindt deze stap ook in onze "How to" video's op stokke.com.

 • Waarvoor dienen de gespen in de zak van de Stokke® Limas™ Flex & Stokke® Limas™ Mesh ?

  Afhankelijk van de leeftijd van je baby, bevestig je de schouderbanden van de Stokke® Limas™ Flex & Stokke® Limas™ Mesh anders:

  • Van 1 tot 9 maanden, bevestig de riemen aan de tailleband
  • Vanaf 9 maanden bevestig je de riemen aan het rugpand

  Het bevestigen van de riemen aan het rugpand zorgt voor een betere gewichtsverdeling en comfort voor de ouder, maar creëert een spanningslijn in de rug van je baby. Wij raden aan om deze spanning te vermijden voor kleine baby's waarvan de rug nog niet voldoende ontwikkeld is door de riemen gewoon aan de tailleband te bevestigen.

  Je vindt deze stap ook in onze "How to" video's op stokke.com.

 • Waarom is er een hoofdsteun en hoe moet ik die gebruiken?

  Alle vier de Stokke® Limas™ draagzakken hebben een hoofdsteun voor je baby. Deze kan worden gebruikt om het hoofdje te ondersteunen als je baby slaapt, of om hem te helpen kalmeren als hij onrustig is. Hij kan ook worden gebruikt voor meer privacy tijdens het zogen.

  Wanneer u de hoofdsteun gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de luchtwegen van uw baby altijd vrij zijn. We raden aan slechts één kant van de hoofdsteun tegelijk te gebruiken.

  Om de hoofdsteun te gebruiken, knoop je het koordje aan de lus in de draagbanden, op je schouders.

 • Waarom zijn de schoudervullingen afneembaar en wanneer is het aan te raden ze te verwijderen?

  De Stokke® Limas™ en de Stokke® Limas™ Plus hebben beide een afneembare schoudervulling. Het gebruik hiervan is geheel optioneel en een kwestie van voorkeur.

  Meestal raden we aan de schoudervulling te verwijderen voor heupdragen en voor het dragen van pasgeborenen en zeer jonge baby's. Als je baby groter wordt, biedt de schoudervulling meer comfort en steun voor de ouder.

 • Waar zijn de riembeschermers voor?

  Baby's kauwen graag op de riemen van hun Stokke® Limas™ draagzakken. Met de draagriembeschermers hoef je de draagzak niet te vaak te wassen. Je hoeft alleen maar de riembeschermers te verwijderen en te wassen in plaats van de hele draagzak!

  Je kunt de bandbeschermers gebruiken op de drie dragers uit de Stokke® Limas™ collectie.

 • Waar is de borstriem voor en moet ik die gebruiken?

  De Stokke® Limas™ wordt verkocht met een borstriem. Deze wordt alleen gebruikt voor het dragen in de rug en voornamelijk om veiligheidsredenen. Het voorkomt dat de schouderbanden van je schouders glijden, waardoor het kind uit de draagzak zou kunnen glijden. Hij helpt ook bij de gewichtsverdeling.

  De borstriem wordt ook verkocht als accessoire omdat dit kleine stukje stof gemakkelijk verloren gaat. Ouders kunnen hem ook kopen om op de rug te dragen in de Stokke® Limas™ Plus. De lengte van de schouderbanden van deze drager maakt het echter mogelijk om de borstriem op een veilige manier te vervangen.

  U vindt deze stap ook in onze "How to" video's op stokke.com.

 • Waarom is de vulling van de Stokke® Limas™ en de Stokke® Limas™ Plus afneembaar?

  De Stokke® Limas™ en de Stokke® Limas™ Plus hebben een speciale functie: er is een ingenaaide zak waarin schoudervulling kan worden geplaatst of verwijderd. Het al dan niet gebruiken van de vulling is een kwestie van voorkeur van de ouder of verzorger.

 • Waar zijn de riemen voor en hoe gebruik ik ze?

  Afhankelijk van je lichaam, je flexibiliteit of zelfs je voorkeuren, heb je de mogelijkheid om verlengstukken voor de riemen te gebruiken voor de Stokke® Limas™ Flex. Dit kan handig zijn als:

  • Je je erg benauwd voelt bij het gebruik van de drager, de riemen te kort voor je lijken te zijn
  • U problemen heeft met het sluiten van de gesp
  • Je de riemen in je rug wilt kruisen

  Om ze te gebruiken, verbindt u gewoon de verlengstukken aan elke riem

 • Waar worden de Stokke® Limas™ dragers gemaakt?

  De Stokke® Limas™ babydrager die in 2022 op de markt kwam, werd gemaakt in Turkije. Sinds januari 2023 worden de Stokke® Limas™ babydragers in China gemaakt van gecertificeerd biokatoen en hoogwaardige mesh-stoffen. Je kunt de informatie vinden op de verpakking van Stokke® Limas™ of op het onderhoudslabel op je Stokke® Limas™ babydrager.

 • Waar zijn de draagzakken van gemaakt?

  De Stokke® Limas™ babydragers - de Stokke® Limas™ Plus en de Stokke® Limas™ Flex - zijn gemaakt van 100% katoen. De stoffen Valerian Beige en Floral Beige zijn gemaakt van 50% katoen en 50% linnen.

  De Stokke® Limas™ Mesh is gemaakt van mesh-stof en polyester.

 • Zijn de Stokke® Limas™ draagzakken ontworpen voor elk lichaamstype?

  Onze Stokke® Limas™ babydragers zijn zodanig ontworpen dat ze geschikt zijn voor zoveel mogelijk lichaamsvormen en -typen. De heupbanden van de Stokke® Limas™ babydragers - de Stokke® Limas™ Plus en de Stokke® Limas™ Flex - zijn verstelbaar van 60 tot 140 cm. Je kunt de Stokke® Limas™ Mesh heupband verstellen van 75 tot 175 cm.

  Is je taille te dun voor de babydrager en overlappen de zijkanten van de heupband elkaar, maak dan met de band een extra lus om je middel. Daarna moet je de gesp dicht kunnen maken.

 • Hoe moeten de Stokke® Limas™ dragers gewassen worden?

  Alle Stokke® Limas™ dragers van LIMAS worden na het weven met een sanforisatie behandeld. Dit is een proces waarbij waterdamp, warmte en druk worden gecombineerd om de stof voor te krimpen, zodat er een minimale krimp optreedt wanneer ze wordt gewassen. De dragers kunnen onmiddellijk na aankoop worden gebruikt zonder dat ze eerst moeten worden gewassen.

  Hier zijn onze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat uw Stokke® Limas™ draagzak na verloop van tijd zijn kleuren en zachtheid behoudt:

  • Wassen op 40° C, op een laag toerental centrifuge
  • Gebruik een vloeibaar wasmiddel voor fijne was dat geen bleek- of bleekmiddelen bevat
  • Sluit alle gespen voor het wassen, u kunt de riem verwijderen als u dat wenst. U kunt de schoudervulling met de drager wassen.
  • Voor een nog delicatere wasbeurt doet u de draagzak in een waszak of in een kussensloop
  • Droog uw draagzak op natuurlijke wijze, niet in de droogtrommel
  • De riem niet strijken
 • Garanderen de Stokke® Limas™ draagzakken een goede lichaamshouding?

  Als je de Stokke® Limas™ draagzakken op de juiste manier gebruikt, houden ze perfect rekening met de fysiologie van je baby. Om er zeker van te zijn dat je baby goed in de draagzak zit, kun je de volgende punten controleren:

  • De draagzak en draagoptie die je gebruikt komen overeen met de leeftijd en het gewicht van je baby
  • Uw baby zit "dicht genoeg om te kussen": u moet hem gemakkelijk een kus op zijn hoofdje kunnen geven
  • Het rugpand is hoog genoeg om de nek te bedekken, maar de neus en mond van de baby zijn vrij
  • De baby heeft een ronde rug en zijn knieën zijn hoger dan zijn heupen (spread-squat positie)
  • De draagzak zit strak genoeg: als u voorover leunt, moet de baby dicht tegen uw lichaam aan blijven zitten