Stokke® Nomi®

Klantenservice

 • Hoe zet ik mijn Stokke® Nomi® in elkaar?

  Om transportkosten te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen, wordt je Stokke® Nomi® stoel ongemonteerd geleverd. Maar het is een eenvoudige oplossing, volg gewoon de stappen in de montagehandleiding - inbussleutels (één in de tas van de montagekit, twee geïntegreerd onder de voetsteun) worden meegeleverd en er hoeven slechts 6 schroeven te worden aangedraaid.
  U kunt ook de Stokke® Nomi® video montagehandleiding bekijken in de sectie "Hoe te" op de productpagina.

  Let op: Gebruik ALTIJD de meegeleverde inbussleutels, omdat elektrisch gereedschap onderdelen kan beschadigen door een verkeerde instelling van het draaimoment of door het gebruik van verkeerde bits, waardoor de aandrijving van de montageschroeven verloren gaat, en dergelijke fouten vallen niet onder de garantie. Vergeet niet de schroeven na 2 weken gebruik te controleren en aan te draaien, omdat hout en kunststof moeten klimatiseren.

   

   

 • Waar zitten de kleine inbussleutels?

  De kleine inbussleutels zitten onder de voetsteun. De grote inbussleutel wordt geleverd met 6 schroeven en 2 pennenbouten

 • Ik krijg de zitting/voetsteun niet stabiel tegen de centrale stang, doe ik iets verkeerd?

  Controleer of de instelhandgreep de juiste schroefdraad heeft en of de kunststof ring correct is geplaatst met de gebogen kant tegen het hout van de steel en de groef tegen de handgreep.Als het te strak is aangedraaid, steek er dan iets in zoals een liniaal of een ander voorwerp dat in de groef past om het weer los te draaien.

 • Waarom zijn de 6 montageschroeven moeilijk aan en tegen te draaien?

  Wij hebben ervoor gekozen om alle Stokke®Nomi® schroeven te behandelen met Tuflok® blauw gekleurde lijm, waardoor de schroeven na verloop van tijd niet meer loskomen en je ze minder vaak hoeft aan te draaien. Het kost iets meer moeite om deze schroeven te draaien, en u moet de vier schroeven in de voet van de stoel tegendraaien (met de grote inbussleutel). Dit zorgt voor optimale veiligheid en vermindert de noodzaak om de schroeven opnieuw aan te draaien.
  Opmerking: Gebruik geen elektrisch gereedschap voor de montage van uw Nomi, omdat het koppel daarvan de onderdelen kan beschadigen.

 • De twee schroeven in de rugleuning zijn verstopt en lastig te plaatsen, is er een betere oplossing?

  Begin met het voetkruis goed te bevestigen, draai vervolgens de stoel ondersteboven met het voetkruis over uw schouder - plaats de twee schroeven en draai ze met uw vingers vast, gebruik de kleine inbussleutel onder de voetplaat om ze goed vast te draaien

 • Hoe bevestig ik de hendel?

  Forceer de knoppen niet, want dan kunt u ze mogelijk verkeerd vastdraaien. Draai voorzichtig om de schroefdraad vast te zetten en draai met de klok mee tot ze vastzitten. Zorg ervoor dat u de sluitring goed draait - hij past in de verstelhendel. Let erop dat de hendels aan de bouten worden bevestigd, dus de schroefdraad en de poorten worden gecontroleerd voordat ze worden ingebouwd. Gebrekkige schroefdraad is dus het gevolg van verkeerde montage.

 • Wat is de gebruiksduur van de Stokke® Nomi®?

  Stokke® Nomi® met Newborn Set 0-6 maanden/9 kg.
  Stokke® Nomi® Kinderstoel 6-36 maanden/15 kg.
  Stokke® Nomi® Stoel 36 maanden +/150 kg. 

 • Kan ik de Stokke® Nomi® kussens en de matras/hoes voor de Stokke® Nomi® Newborn wassen?

  Ja, was ze apart op onderhoudsprogramma in de wasmachine, max 40 graden . Niet strijken, bleken, chemisch reinigen of in de droger drogen.

 • Zit er een verlengde garantie op mijn Stokke® Nomi®?

  Ja, de Stokke® Nomi® stoel en de Stokke® Nomi® Newborn Set hebben een verlengde garantie wanneer ze geregistreerd zijn. De Stokke® Nomi® stoel heeft 7 jaar garantie en de Stokke® Nomi® Newborn Set heeft 3 jaar garantie vanaf de
  aankoopdatum. 

  Stokke® Nomi® stoelen en de Stokke® Nomi® Newborn Sets die tot 2023 worden geproduceerd, hebben mogelijk geen serienummersticker. Als dat het geval is, kunt u uw producten nog steeds registreren voor de verlengde garantie, maar moet u tijdens de registratie de velden met het serienummer leeg laten en uw aankoopbewijs bewaren voor eventuele toekomstige garantieclaims. De uitgebreide garantie is alleen geldig samen met het originele aankoopbewijs.

 • Waar vind ik het serienummer voor mijn garantieregistratie?

  Draai uw Nomi ondersteboven, het unieke Stokke® Nomi® serienummer staat op de sticker onder de zitplaat. Als uw Nomi stoel vóór of in 2023 is gekocht, is het mogelijk dat uw Nomi stoel geen uniek serienummer heeft.

 • Is het mogelijk om de waarschuwingslabels van de Stokke® Nomi® Newborn en Stokke® Nomi® Kinderstoel te verwijderen?

  Wij zijn het ermee eens dat de labels er niet fraai uitzien, maar ze zijn wel verplicht. Wij zijn verplicht ons te houden aan de exacte regels en eisen in de veiligheidsnormen en de federale regels (VS). Dit omvat kleuren, de plaats en de grootte van de waarschuwingen. Alles dient exact zoals voorgeschreven te zijn. U hebt ze waarschijnlijk ook op veel andere babyproducten gezien, zoals een autostoeltje of een wiegje. Troost u met het feit dat de redenering achter de gedurfde waarschuwingen is dat baby's veilig zijn.

  Let op: Als u probeert de waarschuwingslabels van uw Stokke® Nomi® producten te verwijderen, kunt u het product beschadigen en vervalt de garantie van Stokke®."

 • Waar worden de Stokke® Nomi® producten gemaakt?

  Houten en plastic onderdelen worden gemaakt in Slowakije, Europa. De kussens worden gemaakt in China.

 • Moet ik de Stokke® Nomi® Kinderstoel kopen om de Stokke® Nomi® Newborn te kunnen gebruiken?

  Ja! De Stokke® Nomi® Newborn is een accessoire dat aan de steel en het voetenkruis van de Stokke® Nomi® Kinderstoel kan worden bevestigd. De Stokke® Nomi® Newborn kan niet als zelfstandig wipstoeltje worden gebruikt zonder dat het aan de steel en het voetenkruis wordt bevestigd.

 • Zijn alle Stokke® Nomi® accessoires ook compatibel met de Nomi by Evomove onderdelen?

  Ja, alle Stokke® Nomi® en Nomi® by Evomove accessoires zijn onderling compatibel, maar houd er rekening mee dat er verschillende veiligheidseisen zijn voor de verschillende markten.

 • Kunnen we het Stokke® Harnas voor de Stokke® Nomi® Newborn gebruiken op de Stokke® Nomi® Kinderstoel?

  Helaas niet. De veiligheidsnormen voor kinderstoelen en wipstoeltjes vereisen verschillende ontwerpen.

 • Kunnen we het Stokke® Harnas voor Nomi® gebruiken zonder de Stokke® Nomi® Baby set?

  Helaas niet. De Baby-set ondersteunt het kind, terwijl het harnas alleen fixatie biedt.

 • Wij hebben onze tweede Stokke® Nomi® gekocht - waarom ziet de nieuwe houten middenstang er anders uit dan de oude?

  Hout is een natuurproduct en heeft de neiging te patineren wanneer het aan zonlicht blootgesteld wordt en door dagelijks gebruik. De leeftijd van de bomen bij het kappen en de verschillende bodems zijn ook van invloed op het uiterlijke resultaat, daarom is de kleur en het karakter van elke stam uniek als een vingerafdruk - en zelfs twee nieuwe stammen zijn daardoor niet identiek. Dat is de schoonheid van een natuurproduct en de expressie zal zich in de loop der tijd aanpassen.

 • Kan ik een geoliede houten middenzuil vernieuwen?

  Kristien"Ja, demonteren en schuren (met de hand) in de lengterichting met korrel 200+, gebruik zuurvrije olie - fx druiven- of korenzaad olie.
  Opmerking: De gebeitste stelen zijn behandeld met onschadelijke beits op waterbasis volgens EN71/3. Bij renovatie wordt aangeraden na het schuren een soortgelijke beits gebruiken."

 • Ik ben een Stokke® Nomi® onderdeel kwijt - kan ik een reserveonderdeel bestellen?

  Ja, neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Zij zullen u informeren over prijzen en beschikbaarheid.

 • Wat is de juiste instelling van de Stokke® Nomi® voetenplank en het zitje?

  Bij gebruik van de Stokke® Nomi® Baby set (6-36 maanden) moet het zitje in de bovenste stand gemonteeerd zijn. Hetzelfde geldt voor de voetenplank, waarbij bij het kindje de hoek tussen het onder- en bovenbeentje 90 graden moet vormen, met een plat voetje op de voetenplank. Dit zorgt ervoor dat het kind vrij kan bewegen (actieve zitfilosofie), terwijl de spier-kuit wordt gestimuleerd die zorgt voor een goede veneuze pompwerking en stimuleert de motoriek van het kind.

 • Hoe kan ik de Stokke® Nomi® schoonmaken?

  De polypropyleen plastic onderdelen zijn extreem vlekbestendig, gebruik gewoon een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel.
  Opmerking: Stel de houten middenzuil niet te veel bloot aan water, want het hout zal na verloop van tijd uitzetten en delamineren.

 • Mag ik onderdelen in de vaatwasser doen?

  De Stokke® Nomi® Baby set en de Stokke® Tray voor Nomi® kunnen worden afgewassen op het care/glas programma (max 40 graden celcius/104 Fahrenheit).

 • Waar kan ik de Stokke® Nomi®als consument van dichtbij bekijken?

  Als u informatie wilt over een winkel bij u in de buurt, klik dan hier en voer uw postcode in om een winkel in de buurt te vinden of klik hier om contact op te nemen met onze klantenservice.

 • Wat zijn het gewicht en de afmetingen van de Stokke® Nomi®?

  De Stokke® Nomi® Kinderstoel weegt slechts 4,9 kg. De Stokke® Nomi® stoel weegt 4,7 kg. Door het relatief lage gewicht is de Stokke® Nomi® gemakkelijk te verplaatsen in huis.